Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Alessandro Fongaro presenteert: Album release CLOD!

13 december 2019

Alessandro Fongaro presenteert: Album release CLOD!

Op vrijdag 13 december presenteert Batavier Alessandro Fongaro zijn debuutalbum CLOD! in De Doelen. Deze band maakt muziek om de gebroken dromen van hun tienerjaren op te lossen.

Het is een zoetzure mix van nostalgische melodieën en improvisatie verspreid over dansbare beats. CLOD! werd geboren uit de wens van jazz bassist en componist Alessandro Fongaro om te experimenteren met het geluid en de songwriting manier van indierock. CLOD! is te oud om hipster te zijn, maar onvolwassen genoeg om er niet om te geven.

De jonge Italiaanse bassist Fongaro woont al een tijdje in Nederland. In 2013 richtte hij voor het eerst als bandleider zijn eigen kwintet op, waarmee hij de Erasmus Jazzprijs 2014 won. In datzelfde jaar won hij ook The Records van de Keep an Eye Foundation, die Fongaro in staat stelde met zijn kwintet het debuutalbum ‘Neither more nor less’ op te nemen. Dat album werd lovend ontvangen. Met zijn nieuwe band CLOD!, waar ook Batavier Jimmie Hueting deel van uitmaakt, hervormt Fongaro de mix van jazz en rock, met diep groovende sounds, melodische componenten, elementen van indie-rock en een ‘nordic’ benadering van improvisatie. Na enkele single releases, die al veel indruk maakten, deze avond dan eindelijk de presentatie van het gehele album CLOD!

Zoek