Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Batavieren winnen prijzen in Dutch Jazz Competition 2022

20 december 2022

Batavieren winnen prijzen in Dutch Jazz Competition 2022

Batavieren Tijmen Veelenturf en Loek van den Berg hebben afgelopen zaterdag 17 december prijzen gewonnen in Dutch Jazz Competition 2022

In maar liefst drie van de vier ensembles die in de finale van de Dutch Jazz Competition 2022 in het Bimhuis stonden, speelden Batavieren mee. NAOS van Simone van der Weerden met o.a. Gustavo Cabrera; Pietre van Alessandro Fongaro met o.a. Jesse Schilderink én Ragazzi met o.a. Tijmen Veelenturf.

Ragazzi, met violist Tijmen Veelenturf, is de winnaar van de Dutch Jazz Competition geworden. De band kreeg zowel de publieksprijs als de prijs voor beste band.
De voorzitter van de vakjury Will Maas motiveerde het als volgt.
“Met de voor jazz bijzondere bezetting van cello’s en violen, het sublieme samenspel, de gezamenlijk uitgewerkte composities en de inventieve arrangementen, hield RAGAZZI zowel het publiek als de jury op het puntje van haar stoel.”

Gekozen uit alle bijna 100 aanmeldingen werd de Beste Compositie gewonnen door Loek van den Berg met ‘Wayfarer’, het titelnummer van zijn debuut album

Wij zijn supertrots en blij dat er zoveel Batavieren in de finale hebben gestaan van deze mooie competitie en dat zij drie prijzen met zich mee naar huis hebben genomen!

Gefeliciteerd Tijmen en Loek!

Zoek