Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Alejandro Luque Belmonte

Alejandro Luque Belmonte (1988) is een Spaans/Nederlandse trombonist en maakt onderdeel uit van het Rotterdamse koperkwintet Pelgrim Brass.

Alejandro Luque Belmonte

Alejandro Luque Belmonte (1988) is zoals zijn naam doet vermoeden niet in Nederland geboren, Almeria in het zuiden van Spanje is namelijk zijn geboorteplaats.

Toen hij 8 jaar oud was startte hij met Trombone spelen in zijn geboorteplaats. Later ging hij naar het conservatorium van Malaga om te beginnen aan zijn Bachelor. Hier studeerde hij met de hoogst mogelijke beoordeling af.

Na zijn studie in Spanje reisde Alejandro af naar Nederland om zich verder te ontwikkelen als trombonist op het Rotterdamse conservatorium Codarts. Hier kreeg hij lessen van Alexander Verbeek en Brandt Attema. Dat zijn kwaliteiten ook hier niet onopgemerkt bleven blijkt uit het feit dat Alejandro in 2014 is benoemd als assistent van Verbeek en Attema wat inhoudt dat hij assisteert met de lessen en dat hij ook groepslessen leidt.

Ook buiten het conservatorium is Alejandro bekend, hij viel namelijk onder andere in als trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland en andere professionele orkesten in Nederland met verschillende projecten.

Ook kamermuziek ensembles zijn niet onbekend voor Alejandro, bijvoorbeeld een aantal concerten met het Spaanse Alham-Brass in samenwerking met presentator Fernando Argenta in de televisie-show ‘El conciertazo’ bij de Spaanse omroep (RTVE). Naast het feit dat Alejandro een van de oprichters van Pelgrim Brass is, heeft hij in 2008 in Spanje het Malaga Brass Quintet opgericht waar hij zich heeft ontwikkeld als trombonist in een koperkwintet. Hier plukt Pelgrim Brass vandaag de dag de vruchten van!

In het kort

  • studeerde aan de conservatoria van Malaga en Rotterdam
  • werd in 2014 benoemd als assistent van docenten Brandt Attema en Alexander Verbeek
  • remplaceert regelmatig in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland en andere professionele orkesten in Nederland
  • is trombonist in het ambitieuze koperkwintet Pelgrim Brass

 

MEER BATAVIEREN
Zoek