Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Alessandro Fongaro

Alessandro Fongaro is een Italiaanse bassist en componist en woont in Rotterdam. Alessandro leidt en schrijft momenteel muziek voor de band CLOD ! en is gastdocent aan Codarts.

Alessandro Fongaro

Alessandro Fongaro is een Italiaanse bassist en componist en woont in Rotterdam. Tussen 2014 en 2017 leidde hij het Alessandro Fongaro 5et, een jong kwintet dat in 2016 debuteerde met het album ‘No More noch less’ (Mainland Records). Tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) won Alessandro de Erasmus Jazz Prijs (2014) en The Records (2014). Na het behalen van zijn bachelordiploma met de hoogste onderscheiding verhuisde Alessandro naar Amsterdam om daar zijn master jazz-contrabas te volgen. Hij voltooide zijn master in 2016.

Alessandro leidt en schrijft momenteel muziek voor de band CLOD !, waarbij elektronica, indierock en jazz samensmelten. Alessandro treedt regelmatig op als bassist en neemt op met o.a. Koeniverse 3 ft. Joris Roelofs, Kika Sprangers Large Ensemble en Quintet, Sun Mi Hong Quintet, Robert Koemans Trio, BRAIN // CHILD, Allison Philips Trio, Rok Zalokar Trio, ROEST en anderen. Als onderdeel van Koeniverse3 won hij The Records 2015 en als lid van het Sun Mi Hong Quintet won hij de Dutch Jazz Competition in 2018. In de afgelopen jaren kreeg hij ook de kans om op te treden met muzikanten zoals Ben van Gelder, Reinier Baas, Jasper Blom, Bo van der Werf, Harmen Fraanje, Joris Roelofs, Tineke Postma, Joost Patocka, Mete Erker, Mark Schilders en vele anderen. Sinds 2017 is Alessandro gastdocent aan Codarts (Conservatorium van Rotterdam) waar hij improvisatie doceert en ensembles begeleidt.

In het kort

  • Leidt en schrijft voor het indie-jazz ensemble CLOD!
  • Bassist in (onder meer): the Sun Mi Hong Quintet, Kika Sprangers 5et & Large Ensemble, Koeniverse3, BRAIN//CHILD, ROEST, the Robert Koemans Trio etc.
  • Voltooide in 2016 zijn master jazzcontrabas aan het Conservatorium van Amsterdam
  • Winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2014 en The Records 2014 (Keep An Eye Foundation)
  • Werkt als docent improvisatie en ensembletraining aan Codarts op de jazzafdeling
MEER BATAVIEREN
Zoek