Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Alexander Chater

Alexander Chater

Alexander Chater is van Zuid Afrikaanse afkomst en werd op jonge leeftijd geïntroduceerd aan klassieke muziek door zijn moeder en twee grootouders die alle drie uitvoerend musicus zijn. Zijn opa was naast pianist ook musicoloog en componist. Toen Alexander 4 jaar oud was kreeg hij zijn eerste piano en viool-lessen. Voordat hij begon aan zijn studie aan het conservatorium, had hij lessen van de gerenommeerde pianiste Julia Achkniazy.

In 2017 begon hij aan Codarts Rotterdam waar hij klassiek piano studeerde bij Stephane de May. Hij slaagde erin zijn bachelor af te maken in juni 2021. Tijdens zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd van diverse pianisten zoals Frank Braley, Nino Gvetadze en Paolo Giacometti.

Hij heeft opgetreden als solist en kamermusicus in diverse locaties en gelegenheden zoals: De Doelen Rotterdam, Muziek in de Voorstraat, Midzomer festival Capelle en diverse kerken in Nederland. Ook heeft hij zijn eigen concert serie ontwikkeld; Fabrieklassiek. Naast optreden, geeft hij graag les en heeft een eigen lespraktijk opgebouwd.

Alexander speelt zeer diverse stijlen en is altijd benieuwd om nieuwe dingen uit te proberen.

In het kort

  • Heeft de concertserie Fabrieklassiek in Schiedam opgezet
  • Behaalde een Bachelor diploma klassieke piano aan Codarts Rotterdam
  • Realiseerde diverse projecten om zijn liefde voor klassieke muziek verder te delen
MEER BATAVIEREN
Zoek