Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Bas Duister

Trompettist, maar eigenlijk muzikale spons, oprichter van koperkwintet Pelgrim Brass en sinds 2019 Adams artiest

Bas Duister

Sinds Bas Duister (1987) begon met studeren aan Codarts Rotterdam maakte zijn carrière als trompettist grote sprongen. Op 17-jarige leeftijd zat Bas te luisteren bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest toen zijn telefoon in de pauze ging. ‘Heb jij je trompet mee?’, vroeg zijn docent André Heuvelman. Daarna stond Duister op het balkon een bühne partij van Pini di Roma van Respighi mee te spelen en remplaceerde de rest van de week mee. Dat bleef bij andere orkesten en ensembles niet onopgemerkt, en het Nederlands Blazers Ensemble is dan ook sinds 2008 deze trompettist rijker.

Bas richtte in 2013 koperkwintet Pelgrim Brass op met collega’s in Stadsbrouwerij de Pelgrim te Rotterdam. Zij zijn twee cd’s verder, er is een heus solowerk voor harmonieorkest en kwintet geschreven, en loopt er eigen bier door de leidingen van Stadsbrouwerij de Pelgrim. Verder hebben de mannen met eigen arrangementen en originele programma’s menig klassiek muziekfestival veroverd.

Duister is eigenlijk een ‘spons’; het liefst zuigt hij alle bruikbare informatie op. “Niet alleen van trompettisten. Ook van dansers, choreografen, zangers en andere instrumentalisten.” Dit rijke palet van ervaringen maken Bas als veelgevraagd musicus uniek in zijn soort, en is sinds 2019 ook Adams artist.

In het kort

  • Trompettist Nederlands Blazers Ensemble
  • Medeoprichter Pelgrim Brass
  • Studeerde klassiek trompet aan Codarts Rotterdam
  • Maar mengt zich het liefste in alle stijlen en alles dat muziek ademt
MEER BATAVIEREN
Zoek