Freek den Hartogh

Freek den Hartogh (Vlaardingen, 1986) is acteur, theatermaker en componist en vormt samen met Rosa Peters de artistieke kern van muziektheatergroep Witte Raaf

Freek den Hartogh

Freek den Hartogh (Vlaardingen, 1986) is acteur, theatermaker en componist. In 2009 studeerde Freek af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. In de afgelopen jaren speelde hij bij verschillende (muziek)theatergezelschappen als Orkater, Toneelgroep Maastricht, Theater Sonnevanck, Het Laagland, Circus Treurdier, Kompagnie Kistemaker, Laika (B) e.a. Ook werkt hij regelmatig met verschillende orkesten zoals Het NedPho, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest en Philharmonie Zuid.

Naast acteur is Freek componist en samen met regisseur Rosa Peters vormt hij de artistieke kern van muziektheatergroep Witte Raaf. Met Witte Raaf maakt Freek ‘mythisch muziektheater’ voor jong en oud en hij schreef de muziek voor alle voorstellingen. In 2018 ontving Theater Sonnevanck de Zilveren Krekel voor Edward Scharenhand waarvoor Freek de muziek componeerde. Meer informatie over Freek en over Theatergroep Witte Raaf vind je hier en hier.

In het kort

  • acteur en componist.
  • studeerde aan de Acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.
  • muzikaal leider en componist bij theatergroep Witte Raaf.
DE BATAVIEREN
MEER BATAVIEREN
Zoeken