Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Harry Stens

Geen twijfel mogelijk, Harry Stens (1992) wilde de hoorn toen hij mocht kiezen welk instrument hij ging spelen. De warme koperklanken brachten Stens vroeger al in slaap toen zijn ouders beneden trombone duetten aan het spelen waren. Met de paplepel erin gegoten kan je wel zeggen dus in zo’n muzikaal gezin!

Harry Stens

Geen twijfel mogelijk, Harry Stens (1992) wilde de hoorn toen hij mocht kiezen welk instrument hij ging spelen.

De warme koperklanken brachten Stens vroeger al in slaap toen zijn ouders beneden trombone duetten aan het spelen waren. Met de paplepel erin gegoten kan je wel zeggen dus in zo’n muzikaal gezin!

Op 8 jarige leeftijd koos Stens dus de hoorn en kreeg lessen van Kees van Vliet bij muziekvereniging OBK Bennekom. Dat Stens Nog steeds besmet is met het ‘kopervirus’ blijkt wel uit het feit dat hij samen met 4 vrienden het koper kwintet Pelgrim Brass oprichtte in 2013! Vernieuwend maar uiteraard wel met de warme en soms grootse koperklanken. Naast het kwintet waar Stens in speelt is hij evenals de tubaist Stefan Knuijt verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijk Marine.

De fijne kneepjes van het ‘hoorn vak’ leerde hij op het conservatorium van Rotterdam van Bob Stoel en Martin van de Merwe  en volgde verschillende masterclasses van onder andere Markus Masskunity, Christian Lampert, Jorg Bruckner, Thomas Hausschild en Ab Koster. Stens hoopt in de komende jaren zich verder te ontwikkelen als hoornist.

 

Klik hier voor meer informatie over Pelgrim Brass

In het kort

  • Studeerde klassiek hoorn aan Codarts hogeschool voor de kunsten
  • Speelt hoorn in de Marinierskapel der Koninklijke Marine
  • Maakt deel uit als hoornist bij Pelgrim Brass
  • Er verschenen al 2 CD’S van Pelgrim Brass sinds hun oprichting in 2013
MEER BATAVIEREN
Zoek