Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Ivan Nogueira

Ivan Nogueira

Ivan is geboren in Vigo (1990, Galicië – Spanje). In 2013 verhuisde hij naar Rotterdam om zijn masteropleiding te volgen bij maestro H. J. Stegenga. De internationale en boeinde culturele Rotterdamse sfeer heeft Iván geïnspireerd om zichzelf te blijven ontwikkelen met diverse muziekprojecten.

Als kamermusicus neemt hij actief deel aan het strijkerscollectief Agathe Ensemble, bij het viool&cello Duo en het Strijkkwartet. Hun laatste producties, Translucent Strings en String Up!, streeft ernaar het klassieke repertoire op een vernieuwende en toegankelijke manier te presenteren, door het gebruik van visuals en verhalen.

Iván speelt ook graag andere genres, zoals tango, pop, jazz, theater en andere soorten van wereldmuziek, bij eigen projecten of in samenwerking met andere artiesten.

Dit brede spectrum van genres heeft hem ertoe gebracht om de muziek in zijn breedst en meest omvattende zin te benaderen. In 2021 produceerde hij zijn eerste solo-album, “ON.CELLO – tones&tunes“, met eigen composities en bewerkingen voor cello solo. Dit was een zoektocht naar de mogelijkheden van zijn instrument binnen de volksmuziek van Galicië, die binnen de Keltische traditie hoort.

Deze muziek is kort geleden ook uitgegeven als bladmuziek-boek. Iván hoopt daarmee andere cellisten te inspireren om deze muziek op andere plekken ter wereld live te laten klinken.

www.ivancello.nl

In het kort

  • Iván haalde in 2013 zijn Master opleiding bij Codarts Rotterdam.
  • Hij is oprichter van het strijkerscollectief Agathe Ensemble.
  • Multidisciplinair cellist, Iván is te vinden bij klassieke, pop, theater en wereldmuziek producties.
  • In 2021 bracht hij zijn eerste solo album én bladmuziek boek ”On.Cello” uit.
MEER BATAVIEREN
Zoek