Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Keimpe de Jong

Keimpe de Jong (Sneek, 1957, Rotterdam sinds 1978) is saxofonist, componist, liedjesschrijver, theatermaker, dirigent en muzikale evenementen-bedenker.

Keimpe de Jong

Keimpe de Jong (Sneek, 1957, Rotterdam sinds 1978) is saxofonist, componist, liedjesschrijver, theatermaker, dirigent en muzikale evenementen-bedenker. Maakt onderdeel uit van 9-koppig bezetting van De Nazaten: SurinaamsNederlands jazz-ensemble. Is dirigent van het LuxorTheaterOrkest “De Bak” en van de IKEI-concerten, jaarlijks in De Doelen met leden van het RPhO en in LantarenVenster met het New RotterdamJazzOrchestra. Zij begeleiden per concert 150 basisschoolleerlingen die via de SKVR instrumentaal les op school hebben gehad. Schrijft muziek en liedjes voor theatervoorstellingen, en speelt daar live in mee. Onder andere voor de solo’s van John Buijsman, TheaterHofplein, Jeugdtheaters Maas en Artemis. Met de heen- en weerzing voorstelling Hallo Dampkring reisde hij naar Japan en gaat naar Korea. Met kleuterhit “De Man die Alles Weet” toert hij al voor het derde seizoen in Nederland, België en Groot-Brittannië.

Met Rotterdamse schrijfster Elfie Tromp maakte hij “Monster Love Town” en is nu bezig met hun nieuwste: “Dis Manibus”.

In Rotterdam verbindt hij zich regelmatig aan amateur-projecten op het gebied van theater en muziek.

Producties van St. Joep: Ratten en Rode Huzaren (2015) PINCOFF’S (2017) en Storm en Stilte (2019). Is artistiek betrokken bij het jaarlijkse Kid Dynamite-Festival op Katendrecht als programmeur en leider van de Dynamite Kids. Hij organiseert hij voor het derde seizoen de concertenreeks voor North Sea Round Town in verzorgingshuizen en huizen van de wijk.

In het kort

DE BATAVIEREN
MEER BATAVIEREN
Zoek