Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Maxime Le Minter

Marije van Rijn

Marije van Rijn (1988) is songwriter, pianist, zangeres en sociaal-cultureel ondernemer. Na het afronden van haar klassiek pianostudie aan Codarts in 2011, begon ze haar muzikale carrière als songwriter, pianist en zangeres in haar band Scarlet Mae. Daarmee bracht ze twee albums uit en trad ze op in o.a. Paradiso, Eurosonic/Noorderslag, Appelpop en festival The Great Escape (UK). In 2023 brengt Marije haar nieuwe solo-EP uit, waarin ze pop, jazz, folk en klassieke muziek combineert in eigenzinnige liedjes.

Marije richt zich ook op artistieke projecten met sociale impact. Ze rondde in 2021 haar master ‘New Audiences and Innovative Practices’ met een 9 af aan het Koninklijk Conservatorium. In 2022 richtte ze het collectief The Transformers op waarin professionele muzikanten samenwerken met mensen die ervaring hebben met dak- en thuisloosheid. Ze brengen verborgen verhalen uit de stad tot leven in nieuwe muziek die ze uitvoeren op podia en festivals.

Daarnaast werkt Marije als muzikaal leider, projectleider en docent aan social art projecten met het Metropole Orkest, Amare en TivoliVredenburg. Ze geeft lessen op conservatoria (Koncon, Fontys) in creatieve groepsprocessen en social art. Ze gebruikt kunst en muziek om verbinding te leggen tussen diverse sociale groepen en maatschappelijke thema’s te belichten.

https://linktr.ee/marijevanrijn

https://linktr.ee/thetransformersband

 

In het kort

  • Speelde met haar band op plekken als Paradiso, Eurosonic/Noorderslag, Appelpop, de Doelen en festival The Great Escape (UK)
  • Projectleider, muzikaal leider, docent & programmamaker social art projecten met o.a. Metropole Orkest, WORM, Amare, NSRT en TivoliVredenburg
  • Haar collectief The Transformers brengt verborgen verhalen uit de stad tot leven in muziek die je wil doen lachen, huilen en dansen
  • Brengt door middel van kunst, muziek en gesprekken maatschappelijke thema’s onder de aandacht als polarisatie, mentale gezondheid en dak- en thuisloosheid
  • Werkt samen met Erasmus Universiteit aan onderzoek naar ‘het snijvlak tussen artistieke co-creatieve groepsprocessen en welzijn’.
MEER BATAVIEREN
Zoek