Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Marwan Magroun

Marwan is fotograaf en videokunstenaar en produceert zijn eigen muziek. In 2017 won hij 'De Kracht van Rotterdam'.

Marwan Magroun

Marwan Magroun is een Nederlands-Tunesische commerciële en documentaire fotograaf en filmmaker. Zijn werk richt zich op het herdefiniëren van de hedendaagse visuele cultuur. Magroun streeft ernaar deze toegankelijker en inclusiever te maken door gebruik te maken van de kunst van het verhalen vertellen. Hij beschouwt dit als een noodzakelijke toevoeging aan ons collectieve geheugen waarbij het empoweren van mensen een belangrijk resultaat is. Zijn biculturele en educatieve achtergrond biedt hem diverse perspectieven op maatschappelijke thema’s als identiteitsontwikkeling en representatie. De grootstedelijke context is zijn speeltuin met interesses ondergedompeld in straatcultuur, muziek, mode, design en stedelijke architectuur.

In korte tijd bouwde Magroun een respectabele naam op in het veld van de Nederlandse fotografie. Zijn transmediale project The Life of Fathers won verschillende prijzen, waaronder de Zilveren Camera 2020 en Paul Peters Photo Award. Zijn documentaire werd geselecteerd voor het International Film Festival in Rotterdam en is tevens vertoond op de Nederlandse televisie.

Magroun is curator geweest voor het Nederlands Fotomuseum, gastdocent voor de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, jurylid voor de Fotobond en De Kracht van Rotterdam en geeft portfolio reviews aan studenten van de St Joost School of Art & Design.

Momenteel maakt Magroun in opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie deel uit van de Talent Council. Als klankbord om het talentprogramma beter te laten aansluiten op het werkveld, en als manier om uitwisseling tussen aanstormend talent en eerder ondersteunde ontwerpers en makers te stimuleren.

In het kort

  • Commercieel en documentair fotograaf en filmmaker.
  • Zijn transmediale project The Life of Fathers won verschillende prijzen, waaronder de Zilveren Camera 2020 en de Paul Peters Photo Award.
  • Zijn documentaire werd geselecteerd voor het International Film Festival in Rotterdam en vertoond op de Nederlandse televisie.
  • Momenteel door het Creative Industries Fund NL aangesteld om deel uit te maken van de Talent Council.
MEER BATAVIEREN
Zoek