Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Robin Coops

Robin Coops

Robin Coops is een multidisciplinair kunstenaar en artistiek leider van Coops&Co (voorheen M31 Foundation). Hij creëert immersieve muziek gedreven werken, in wisselende samenwerkingen, waarbij de vorm wordt bepaald door de inhoud.

Hij studeerde aan de regieopleiding in Maastricht waarna hij een master volgde aan het Conservatorium in Den Haag en de Filmacademie in Amsterdam. Hij richt zich op het spanningsveld tussen de angst en het verlangen de controle te verliezen, als thematiek dan wel methodiek. Daarvoor creëert hij zogenoemde tussenruimtes. Het gebruik van (nieuwe) technologie in relatie tot het lichaam speelt daarbij vaak een belangrijke rol.

Coops werkte samen met verschillende gezelschappen  waaronder Oorkaan, Silbersee, OPERA2DAY, DNOA en ICK. Onder zijn stichting produceerde en regisseerde hij werken als de opera Der Kaiser von Atlantis (Theater Na de Dam 2016) en de dansfilms Touch (IFFR 2020) en Sync (Cinedans 2021) en de opera Orphée | L’Amour | Eurydice (DNO 2022).

Momenteel werkt hij aan een VR muziek film genaamd One Charming Night en het transmedia project The Saga of Sage bestaande uit o.a. The Journals (een quadrafonisch concert), The Missions (een muzikaal social VR ervaring) en Exoplanets (AI muziek graphic novels en films). Daarnaast componeert en presenteert hij zijn eigen progressieve popmuziek waarmee hij de grenzen van het popconcert verkent.

 

In het kort

  • Regisseur en componist van muziek gedreven immersieve ervaringen
  • Werkt transmediar en multidisciplinair, de inhoud bepaalt de vorm
  • Bevraagt technologie door een dialoog er mee aan te gaan in zijn werk
  • Samenwerkingen met veel verschillende makers en organisaties, van Nationale Opera tot de Melkweg
MEER BATAVIEREN
Zoek