Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Rowan de Vos

Rowan de Vos (1994), geboren in Rotterdam, is een toetsenist, zanger en componist. Op Codarts Conservatorium Rotterdam volgde hij o.a. lessen van Rob van Bavel, Kris Goessens, Luis Rabello en Stefan Lievestro (compositie). Hij studeerde in 2018 af met zijn eigen Rowan de Vos trio, Dawn Brothers en de band S.T.O.K.. Deze band richtte hij in 2017 samen op met Batavier Jelle Roozenburg. S.T.O.K. werd in 2018 genomineerd voor de finale van de Erasmus jazz prijs.

 

Tijdens zijn studie organiseerde Rowan twee jaar lang de jazzsessies in het Doelencafé (nu de Stadsbrasserie).

 

Vandaag de dag is Rowan actief als toetsenist en zanger in de bands Dawn Brothers, Next of Kin en Merel Sophie. Hij bracht hiermee twee albums en twee EP’s in de afgelopen drie jaar uit. In deze bands is hij naast toetsenist en zanger ook componist, arrangeur en tekstschrijver.

Tours met de Dawn Brothers brachten hem in Nederland, Duitsland, Engeland, Zuid-Afrika en Amerika. Met deze band wordt momenteel gewerkt aan een derde album. Dawn Brothers is een samenwerking aangegaan met de bands DeWolff, Tim Knol en Merel Sophie. Hieruit is Next of Kin ontstaan, waarmee in april 2018 een eerste EP werd uitgebracht.

 

Naast deze bands heeft Rowan samengewerkt met o.a. Mathilde Santing, Matt Bianco, Tom Brown.

In het kort

  • Afgestudeerd jazz-pianist Codarts, Conservatorium Rotterdam
  • Bandlid van Dawn Brothers, Next of Kin en Merel Sophie
  • Toetsenist, vocalist, componist en tekstschrijver
MEER BATAVIEREN
Zoek