Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Simone Bottasso

Simone is muzikant, componist en dirigent en speelt onder meer accordeon. Hij produceerde inmiddels 2x Music Through The Walls samen met mede-Batavieren Romain Bly en Tijmen Veelenturf

Simone Bottasso

Muzikant, componist en dirigent, Simone Bottasso studeerde accordeon en specialiseerde zich in Occitaanse en Franse traditionele muziek. Hij studeerde bij Norbert Pignol, Stephane Milleret, Silvio Peron en studeerde ook af in klassieke en jazzfluit aan het Conservatorio G.Verdi di Torino. In 2017 studeerde hij af in jazz, hedendaagse en elektronische compositie aan CODARTS (Rotterdam, Nederland) waar hij studeerde bij Paul Van Brugge, René Uiljenhoet en Peter Jan Wagemans.

Zijn alomtegenwoordige interesse in muziek en het gebruik van verbeelding bij het creëren van geluid drijft hem voortdurend, waarbij zijn traditionele wortels worden gecombineerd met zoveel mogelijk genres.

Hij heeft als muzikant en componist samengewerkt met verschillende projecten en ensembles die volksmuziek combineren met jazz, funk, rock, hedendaagse en elektronische muziek: waaronder Duo Bottasso, Abnoba, Triotonico, The Folk Messengers, Neighbours en DNL – Digital Nature of Leven. Sinds 2015 is hij lid van Samurai, een internationaal accordeonkwintet, gevormd door Kepa Junkera, Riccardo Tesi, Dave Munnelly en Markku Lepistu.

Samen met Romain Bly en Tijmen Veelenturf is hij de producer van Music Through The Walls, een waanzinnig huisorkestproject dat de beste muzikanten van Rotterdam op vreemde locaties verzamelt om een ​​orkestrale videoclip op te nemen.

Hij werkt samen met Duo Bottasso aan de audiovisuele show “Il Cielo di Pietra” (in samenwerking met Simone Sims Longo & Cosenude Media Projects), in opdracht van Alpentoene festival en met de samenwerking van het EYE FILM INSTITUTE van Amsterdam, en op Linguamadre, een kwartet met Elsa Martin en Davide Ambrogio dat nieuwe composities presenteert op basis van de traditionele gedichten in verschillende Italiaanse dialecten verzameld door Pierpaolo Pasolini in de “Canzoniere Italiano” (1955).

Als componist is hij sterk verbonden met zijn eigen instrument en wil hij nieuwe literatuur voor de Organetto maken; daarom speelt hij meestal de muziek die hij schrijft.

In 2018 schreef hij ‘Omnia sunt communia’ voor diatonische accordeon en bigband (New Rotterdam Jazz Orchestra) en ‘Music by Heart’ voor kinderkoor (Chemnitz Opera Kinderchor), voor accordeon, viool en live-elektronica. Samen met zijn broer Nicolò Bottasso schreef hij de soundtrack van de film Biserta: storia a spirale voor Cosenude Media Projects, die ook werd gepubliceerd als een CD in trio met Simone Sims Longo.

Samen met zijn broer Nicolò en Pietro Numico was hij muzikaal en artistiek directeur van het “Folkestra & Folkoro”, een folkorkest gevestigd in Turijn. Het ensemble, opgericht door Duo Bottasso in 2009, omvat 40 muzikanten en voert originele composities en arrangementen van Italiaanse volksliederen uit met hedendaagse jazz- en rockinvloeden.

Naast zijn muzikale en compositorische carrière geeft hij vele internationale workshops en masterclasses.

Meer informatie over Simone vind je hier.

In het kort

MEER BATAVIEREN
Zoek