Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Sophie Blussé

Sophie Blussé

Jazz International Rotterdam (JIR) verrijkt de stad al ruim 25 jaar met vele jazzconcerten en met het jaarlijkse Festival Jazz International Rotterdam. Sophie is er zelf aan de slag gegaan  in 2017. Daarvoor heeft zij – na een studie Muziekwetenschap – verschillende banen gehad in de jazz, van productmanager bij Challenge Records, tot internationale promotie van Nederlandse jazz bij Muziek Centrum Nederland. Ook heeft Sophie een tijd als agent voor artiesten en bands gewerkt. En maakte ze ooit een uitstapje naar Scapino Ballet Rotterdam, waar ze als fondsen- en sponsorwerver heb gewerkt. Maar het is jazz en alle aanverwante avontuurlijke muziek, waar Sophie zich echt thuis voelt en voor wilt inzetten. In haar werk als zakelijk leider voor JIR komt deze drive en alle opgedane ervaring, kennis en netwerk mooi bij elkaar. Bij JIR werken we met een klein kernteam dat verder bestaat uit artistiek leider (en gitarist/componist) Marzio Scholten, marketeer Sophie Conin, producent Agnita Hoek en designer Marcel van den Broek. Daarnaast hebben we een actief en bevlogen bestuur. In de zomer 2020 zijn we ingetrokken in het Batavierhuis.

We willen bij JIR, voor alle makers in de stad met goeie artistieke ideeën, de organisatie zijn waar je kan aankloppen voor advies, samenwerking of begeleiding. We focussen ons de afgelopen jaren meer en meer op ontwikkeling van talent en van nieuwe projecten – made in Rotterdam. Ons jaarlijkse festival, eind oktober, is de gebundelde presentatie van dit alles.

Zo werken we bijvoorbeeld met pianist Robert Koemans – hij doorloopt een meerjarig Nieuwe Makerstraject, met saxofonist Alba Gil Aceytuno – zij doet bij ons de jaarlijkse Pack Project, met drummer Jimmi Hueting – hij gaat een nieuw project op ons festival presenteren. En samen met gitarist Jelle Roozenburg maakt Jimmi onderdeel uit van een internationale uitwisseling, die we hebben opgestart met Stadtgarten, hét jazzpodium in Keulen. Met deze en andere nieuwe projecten met musici en in samenwerking met lokale, landelijke of internationale partners, willen we ons steentje bijdragen aan het versterken van de Rotterdamse scene en het co-creëren van kansen voor makers uit de stad.

IN HET KORT

  • Is zakelijk leider van Jazz International Rotterdam (JIR).
  • Heeft daarnaast verschillende banen gehad in de jazz, van productmanager bij Challenge Records, tot internationale promotie van Nederlandse jazz bij Muziek Centrum Nederland.
  • Ook maakte ze ooit een uitstapje naar Scapino Ballet Rotterdam, waar ze als fondsen- en sponsorwerver heb gewerkt.
  • Focust zich met JIR de afgelopen jaren meer en meer op ontwikkeling van talent en van nieuwe projecten – made in Rotterdam.
MEER BATAVIEREN
Zoek