Tessa Douwstra (LUWTEN)

LUWTEN is het creatieve kanaal van singer/songwriter Tessa Douwstra, zij werkt onder meer samen met percussionist en producer Frank Wienk (BINKBEATS). De stem van Douwstra straalt als een menselijke bron van warmte te midden van de ijzige, vrij stromende machines van de muziek

Tessa Douwstra (LUWTEN)

Het motto voor LUWTEN, het creatieve kanaal van Tessa Douwstra, is eenvoudig: ruimte is de plek. Nou ja, misschien niet specifiek de ruimte, maar een ruimte zonder belasting van de omgeving. Een plek waar maar één ding er echt toe doet: de wens om iets te creëren dat gisteren niet bestond.

De muziek van LUWTEN omvat die broodnodige wandeling rond het blok om je geest leeg te maken. Een rustige ruimte om percepties van verschil en gelijkenis goed te ordenen. Door middel van haar liedjes moedigt Douwstra de verlegen persoon aan die zich terugtrekt. De persoon die liever alle interacties, keuzes en dromen in zijn of haar eigen gewenste tempo overweegt.

Tijdens het schrijf- en opnameproces van het album vond Douwstra een lonende medewerker in percussionist en producer Frank Wienk (BINKBEATS). De soepele, nauwgezette composities van het album zijn het resultaat van twee volle jaren van het verkennen van geluiden, zich een weg voelen in het donker en onstuimige elementaire, eenmaal versluierde emoties tot hun blote essentie. De stem van Douwstra straalt als een menselijke bron van warmte te midden van de ijzige, vrij stromende machines van de muziek.

Als deze verzamelnummers door het ontwerp een doel hebben, is het om jezelf eraan te herinneren om van je natuurlijke staat geïsoleerd te genieten en te koesteren, zonder invloed van de buitenwereld. En congruent, het uitstellen van de act die Douwstra’s intrinsieke enthousiasme en urgentie om te creëren belemmert en voedt: terug te lopen op dat podium.

In het kort

MEER BATAVIEREN
Zoeken