Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Tijmen Veelenturf

Violist Tijmen Veelenturf speelt verschillende muzikale stijlen die variëren van Argentijnse tango tot Amerikaanse bluegrass. Daarnaast is hij organisator van het Rotterdamse muzikantencollectief Music Through The Walls.

Tijmen Veelenturf

Tijmen Veelenturf (1990) begon op zevenjarige leeftijd met klassiek vioolspelen. Op zijn veertiende kwam hij in aanraking met Ierse volksmuziek en Amerikaanse bluegrass. Op het conservatorium in Rotterdam volgde hij tijdens de bachelor de studierichting Argentijnse tango en tijdens de master een combinatie van zowel tango als klassiek.

Tijmen is actief als violist bij verschillende country- en popbands, speelt in klassieke ensembles, zit in een tangokwintet en doet daarnaast studiowerk. Hij maakt als violist en banjoist deel uit van Dusty Mixed Feelings, een door de Stokerij Schiedam geïnitieerde muziekvoorstelling en daarnaast maakt hij deel uit van de theatertour ‘Stukjes,’ met Corrie van Binsbergen en Fréderique Spigt, die in februari 2020 van start zal gaan. Samen met mede-Batavieren Simone Bottasso en Romain Bly is hij organisator van Music Through The Walls, een in Rotterdam gevestigd muzikantencollectief dat op onorthodoxe locaties (denk aan een eengezinswoning) studio-opnames maakt met grote groepen muzikanten.

 

In het kort

  • studeerde viool aan Codarts hogeschool voor de kunsten, Rotterdam
  • actief in verschillende muzikale stijlen
  • actief in de theaterwereld
  • organisator Music Through The Walls
MEER BATAVIEREN
Zoek