Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Yanna Pelser

Naast haar passie voor Resonanzlehre-coaching is Yanna een gedreven orkest- en kamermusicus, maar ook een improviserend altvioliste en vocaliste in niet-klassieke muziekgroepen.

Yanna Pelser

De Nederlandse altvioliste en Resonanzlehre-coach Yanna Pelser studeerde klassieke altviool in Rotterdam, Detmold en Tilburg bij docenten Gisella Bergman en Diemut Poppen.

Na het behalen van haar masterdiploma ontving ze twee beurzen (VSB-fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds), voor de financiering van een speciale privé-opleiding in het buitenland: ‘Teachers Training Resonanzlehre, Musikphysiologie für Musiker’ in Berlijn. In juni 2018 sloot ze daar drie intensieve en inspirerende jaren succesvol af met Resonanzlehre-oprichter en trainer Thomas Lange. Na veel kennis opgedaan te hebben over de rol van het menselijk lichaam bij het musiceren, is ze nu een coach voor musici die de mogelijkheden willen onderzoeken om hun spel te verrijken met meer klankkwaliteit, bewegingsvrijheid en een rijke emotionele expressie.

Naast haar passie voor coaching is Yanna een gedreven orkest- en kamermusicus, maar ook een improviserend altvioliste en vocaliste in niet-klassieke muziekgroepen zoals North Sea String Quartet en Ikarai. Met verschillende ensembles toerde ze in China, Portugal, Italië, Turkije, Denemarken, Canarische Eilanden en Kaapverdië. Ze werkt samen met zangers Duncan Laurence, Karsu en Flip Noorman, en met improviserende strijkers zoals Oene van Geel (NL), Mario Forte (FR) en Roland Satterwhite (USA). Momenteel is ze acterend musicus bij Oorkaan Amsterdam voor twee theaterproducties in seizoenen 2019/20 en 2020/21. Daarnaast werkt ze als componiste aan het opbouwen van haar eigen repertoire.

In het kort

  • studeerde klassieke altviool in Rotterdam, Detmold en Tilburg
  • Resonanzlehre-coach voor musici die de mogelijkheden willen onderzoeken om hun spel te verrijken met meer klankkwaliteit, bewegingsvrijheid en een rijke emotionele expressie
  • improviserend altvioliste en vocaliste in niet-klassieke muziekgroepen zoals North Sea String Quartet en Ikarai
  • acterend musicus bij Oorkaan Amsterdam voor twee theaterproducties in seizoenen 2019/20 en 2020/21
MEER BATAVIEREN
Zoek