Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Nouveau Grand Tour 2024

30 november 2023

Internationale verbinding: Batavierhuis x Nouveau Grand Tour 2024

Het Batavierhuis is trots op de nieuwe samenwerking met de Nouveau Grand Tour 2024. In het komende jaar zal het Batavierhuis gedurende een periode van zes weken toegang verlenen aan een deelnemende artiest, waarbij de artist-in-residence gebruik kan maken van de faciliteiten en de community van het Batavierhuis.

De Nouveau Grand Tour is een programma dat gericht is op onderzoek. Het is bedoeld voor de professionalisering van opkomende Europese kunstenaars onder de 30 jaar. Zij worden ondersteund door een netwerk van zestig artistieke residenties in Frankrijk, Italië en Nederland, waaronder het Batavierhuis! Het doel van Nouveau Grand Tour is om de geselecteerde deelnemers tijd en ruimte te bieden voor onderzoek, reflectie en bovenal contact met collega-kunstenaars en lokale instellingen, zonder productieverplichtingen.

De Nouveau Grand Tour is een initiatief van het Institut français Italie. De Nederlandse editie van de Nouveau Grand Tour wordt medegefinancierd door het Institut français NL en Stichting France Nederland Cultuurfonds. De call for applications is geopend. De deadline is 5 januari 2024 en in de week van 29 januari 2024 zullen de deelnemers bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie over de Nouveau Grand Tour en de call for applications klik hier.

Zoek