Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

BENEFIETCONCERT – ‘Femme, vie, liberte’ We stand with the women of Iran

7 oktober 2022

BENEFIETCONCERT – ‘Femme, vie, liberte’ We stand with the women of Iran

Wereldwijd laten mensen zich horen om de stemmen van Iraanse vrouwen te versterken en steun te tonen aan iedereen die haar/zijn leven waagt door te protesteren. We vinden het belangrijk om ook hier in Rotterdam in het Batavierhuis stem te geven aan de situatie en steun te betuigen.

We bieden Iraanse muzikanten en anderen die steun wil uiten een platform om hun stem te laten horen en op te treden tijdens het event. Omdat de overheid het internet en bepaalde social mediakanalen in Iran platlegt om de protesten te dimmen zijn uitingen van solidariteit en internationale aandacht extra belangrijk.

De opbrengsten gaan naar organisaties die actief zijn met het beschermen van vrouwenrechten in Iran en delen van onafhankelijk nieuws (Iran Human Rights, Iran Rights, united4iran).

Naast muzikale optredens zal er ook een discussie panel zijn waarin we een gesprek voeren over vragen zoals: ‘Hoe vind je betrouwbare en onafhankelijke nieuwsbronnen tussen de vele misinformatie die de ronde doet?’ en: ‘Op wat voor manier kan je als burger je stem laten horen en helpen? Wat kun je bijdragen als artiest?’

Bevestigde muziek acts zijn:

Hamraaz Duo
Khorshid Dadbeh (tar, tanbour)
Lucie Lelaurain (fluit, duduk)

Laia Escartin
Vocalist/ violist

Ishtar Bakhtali
Vocalist/composer

Tickets: donatie op locatie vanaf € 10,- 

Zoek