Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Crowdfunding Duo IJlstra-García

10 mei 2021

Crowdfunding Duo IJlstra-García

Help Batavier Celia met de realisatie van haar album!

Duo IJlstra-García bestaat uit Batavier Celia García-García (piano) en Femke IJlstra (saxofoon). Dat het zo klikt had geen van beiden verwacht: een pianiste met Spaanse roots en passende passie en de hoogblonde saxofoniste uit het nuchtere noorden van Nederland.

Femke en Celia hebben een eigenzinnige manier om met muziek om te gaan. Ze werken vanuit een bepaalde sfeer, tijd of plaats, waaruit het repertoire blijkt, in plaats van andersom. Vier jaar na hun eerste optreden zijn ze volledig op elkaar ingespeeld en is de samenwerking een goed geoliede machine met sterke en uitgesproken muzikale ideeën.

Het debuutalbum, Colores del sur,  is een sfeerimpressie uit het zuiden: in het zwoele licht van de avondzon bevinden we ons ergens in een warm land. Om ons heen, heeft elk persoon zijn eigen verhaal. Dans, zang en hartstocht worden afgewisseld met momenten vol nostalgie en weemoed.

De CD bevat karakteristieke plaatjes uit de Franse Tableaux de Provence (van de onbekende componiste Paule Maurice) en vurige Spaanse Siete canciones populares (van Manuel de Falla).

De Franse componist Darius Milhaud ging verder en liet zich inspireren door de folkmuziek uit Zuid-Amerika in zijn Brasileira. Met de prikkelende Vijf exotische dansen van Jean Francaix belanden we in een feest met uiteenlopende dansnummers, van loom en sensueel tot vrolijk en energiek.
Een mysterieuze zwarte zwaan van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos, het muzikale schilderwerk in Maurice Ravel’s Pièce en forme de habanera, en Isaac Albéniz’s dromerige Evocación maken dit album helemaal af.

Doneren kan via de pagina van Voordekunst!

 

 

Zoek