Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

ELEUTHERIA WINNAAR ERASMUS JAZZ PRIJS 2022

Foto door Sean Hitchens

2 mei 2022

ELEUTHERIA WINNAAR ERASMUS JAZZ PRIJS 2022

Eleutheria is zondag 24 april uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2022.

Eleutheria, het project van Miran Noh, is zondag 24 april uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2022.  De prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent werd ook dit jaar georganiseerd door kunsthogeschool Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en Nedspice.

Eleutheria nam het tijdens de finale van de Erasmus Jazz Prijs in een volle Eduard Flipse Zaal van de Doelen op tegen FLIM, Andrew Moreno Trio en Ishtar Quartet. De jury was diep onder de indruk van de kwaliteit van alle acts. Maar de band, onder leiding van de Sloveense vocalist Teja Poljanšek, wist de jury voor zich te winnen door een indrukwekkende performance neer te zetten waarin zij op overtuigende wijze een verhaal wist te vertellen.

Hoofdsponsor Nedspice heeft een bedrag ter waarde van €3.000 ter beschikking gesteld voor de winnaar, dit is bedoeld om jong jazztalent een zet te kunnen geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscene. De prijs bleek in het verleden een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jazzmusici, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Rik Kraak en Stephanie Francke.

Zoek