Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Jazz International Rotterdam presenteert: RAUW at Rotown

13 juni 2023

Jazz International Rotterdam presenteert: RAUW at Rotown

Aanstaande donderdag 15 juni presenteert onze partner in crime Jazz International Rotterdam RAUW at Rotown: een eclectische avond vol grenzeloze, avontuurlijke muziek. Met Brintex Collective, Chica Chica (feat. Laia Escartin) en het Ragnarök Trio op de affiche staan de spotlights weer sterk gericht op Rotterdam's finest!

De IJslandse gitarist Thorkell Ragnar Gretarsson heeft het niet van een vreemde; de oud-student van IJslands gitaarheld Hilmar Jensson (o.a. Tyft), studeert dit jaar af aan Codarts en presenteert tijdens RAUW at Rotown zijn Ragnarök Trio. Samen met Batavieren Jesse Schilderink (sax) en Jens Meijer (drums) strooit dit basloze trio links en rechts met zinderende melodieën en kokendhete impro. Compleet origineel en wars van conventies.

Over road trips gesproken: zijn we verzeild in een Quentin Tarantino film of luisteren we naar Chica Chica, de band van bassist Judith Renkema? Chica Chica rijdt met de raampjes open langs frisse psychedelica, cumbia, 70’s soundtracks en disco grooves. En om daar nog een schepje bovenop te doen, werken ze deze avond samen met Batavier en Spaanse vocaliste Laia Escartin. Ai, ai, ai!

UK Jazz, maar dan uit hartje Rotterdam. Brintex Collective versmelt hiphop, jazz en elektronica tot een onweerstaanbare en eigen interpretatie van de UK sound. De jonge band rondom toetsenist Brenn Luiten is een van de heetste acts van het moment. Ze stonden onder meer op North Sea Jazz en ESNS. Met hun verschillende gastmuzikanten, bakken vol met energie en bravoure, zetten zij elke tent in de fik. Maar deze brand… is niet te blussen!

RAUW at Rotown
Donderdag 15 juni 2023.
Deuren open: 20:00
Aanvang: 20:30

Ragnarök Trio
Chica Chica (feat. Laia Escartin)
Brintex Collective

Tickets: € 15,- (incl. service fee)
Haal je kaarten via: www.rauwfest.nl

Adres: Nieuwe Binnenweg 19, Rotterdam

Zoek