Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Jazzconferentie InJazz komt naar Het Batavierhuis!

22 mei 2023

Jazzconferentie InJazz komt naar Het Batavierhuis!

Goed nieuws voor jazzliefhebbers! inJazz, het jaarlijkse evenement dat Nederlandse muzikanten de kans geeft om hun talenten te tonen aan een internationaal netwerk van professionals in de muziekindustrie, strijkt in juni neer in Rotterdam, en dit jaar is ook het Batavierhuis weer een van de locaties voor de conferentie!

De conferentie biedt een veelzijdig programma voor zowel jazzprofessionals als muziekliefhebbers met showcase concerten en panelgesprekken. Op woensdag 21 juni gaat inJazz van start in het BIMHUIS in Amsterdam. Op donderdag 22 juni is het Batavierhuis de conferentielocatie en op vrijdag 23 juni verplaatst de conferentie zich naar LantarenVenster. In het programma staan ook een hoop Batavieren, met in het BIMHUIS Miran Noh’s NOHMI en het Loek van den Berg Quintet van Loek van den Berg met Willem Romers op drums. In het Batavierhuis staan Ragnarök Trio met o.a. Jesse Schilderink en Jens Meijer, de band Önder en CHI Trio met o.a. Ildo Nandja op het programma.

Over inJazz
inJazz is dé plek waar musici en professionals hun gedachten, inspiratie en muziek met elkaar delen. De organisatie, een initiatief van Buma/Stemra en georganiseerd door Buma Cultuur, biedt Nederlandse muzikanten de kans om hun talenten te laten zien aan een internationaal publiek van professionals uit de muziekindustrie. Verwacht een inspirerende tijdelijke broedplaats waar jazzmuzikanten en verwante genres samenkomen om te netwerken, inspiratie op te doen en samen te spelen.

Festival | GRATIS TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN
Optredens in Amsterdam, een festival én concerten in Rotterdam, dat is inJazz. Het mooiste van inJazz? Alle evenementen zijn gratis toegankelijk! Alleen voor de conferentie heb je een ticket nodig. Bekijk hier de line-up en het programma.

Conferentie / Professionals programma | KOOP HIER JE TICKET 
Op donderdag 22 juni is er een conferentiemiddag in het Batavierhuis met presentaties van het Europe Jazz Network (Creative Connections, met Francesco Martinelli en Marcus O’Dair, en Take The Green Train, over groen toeren), discussies over carrièreplanning voor jazzmusici en 1-op-1 gesprekken over financiering, muziekrechten, muzikantenvakbonden en meer.

Op vrijdag 23 juni vindt de inJazz conferentiemiddag plaats in LantarenVenster, met onderwerpen van discussie als jazz op de (publieke) radio, Muziek, Migratie & Erfgoed en hoe succesvol te zijn als boeker én als artiest. Tijdens deze middag is ook de jaarlijkse bekendmaking van de winnaar van de prestigieuze Boy Edgarprijs, samen met Fonds Podiumkunsten NL.

Informatie over de locaties en praktische info
Kijk hier showcases van vorig jaar terug

Zoek