Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

23 augustus 2021

Nieuwe release: ALBERTINE – Drops

‘Drops’ is de dansbare, tweede single van ALBERTINE

‘Drops’ van de Nederlandse zangeres en musicus ALBERTINE (Batavier Yanna Pelser) is een dansbaar nummer waarop gekozen is voor een frisse sound met elektronische beats en synths, van de hand van singer songwriter en producer Lasse Passage. ‘Drops’ gaat over je staande houden op momenten waarop je je niet op je gemak voelt. De prachtige videoclip is gemaakt in het Batavierhuis!

Albertine licht toe: “Bijna dagelijks bevind ik mij in situaties waarin ik me ongemakkelijk voel. Mensen kijken chagrijnig voor zich uit of ik voel me bekeken en onzeker. Zit het tussen mijn oren, of is het er ook echt? Hoe ga ik daar mee om; hoe zorg ik ervoor dat ik niet teveel aan mezelf ga twijfelen? Dit liedje gaat over in jezelf geloven, ook op momenten waarop je je beoordeeld of benauwd voelt. Gewoon je eigen lied blijven zingen, ‘I don’t seem to care’ !”.

Voor de videoclip werkte Albertine samen met animatoren-duo Lemon Bandit. Zittend achter een kleurrijk miniatuurlandschap, wordt de in gele regenjas gehulde Albertine vergezeld door zingende kikkers en dansende vogels. De videoclip laat zien dat het helemaal niet erg is om nat te regenen; geef er een positieve draai aan en spring die plas in!

‘Drops’ is de titeltrack en de tweede single van het debuutalbum van Albertine dat op 17 september uitkomt. Dit jaar staat Albertine in de Grote Prijs van Rotterdam.

Zoek