Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) bijna van start!

16 juni 2023

Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) bijna van start!

Als trotse partner zijn we verheugd aan te kondigen dat de danscompetitie van het jaarlijkse dansfestival RIDCC bijna van start gaat!

Van 22 – 24 juni zijn 16 talentvolle choreografen van over de hele wereld in Rotterdam voor de vijfde jubileumeditie van onze partner Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Tijdens de voorrondes op 22 en 23 juni worden de zestien duetten, in alle mogelijke dansstijlen, gepresenteerd in Theater Rotterdam. Op zaterdag 24 juni sluit het event af met een grootse finale, waarin je de duetten ziet die zijn geselecteerd door een gerenommeerde jury. Ontdek het werk van een nieuwe generatie danskunstenaars!

Tickets zijn te koop via Theater Rotterdam: www.tr.nl/ridcc

Volg het RIDCC via:
Instagram: @ridcc_
Facebook: @RIDCCchoreographycompetition

Over het RIDCC:
RIDCC is een uniek, jaarlijks dansfestival dat nieuwe choreografische stemmen samenbrengt met (inter)nationale, gerenommeerde artistiek leiders en programmeurs. Aanstormende choreografische talenten van over de hele wereld, in alle mogelijke dansstijlen, nemen deel aan een duetcompetitie, waar ze veelbelovende prijzen kunnen winnen. Zowel tijdens het driedaagse festival als daarna nemen de choreografen deel aan een talentontwikkelingsprogramma, waar ze handvatten krijgen aangereikt om op een professionele en zelfverzekerde manier de danswereld te betreden. Het doel van RIDCC is om diversiteit en innovatie binnen de danskunst te bevorderen door uniek choreografisch talent aan te trekken. Door zowel de competitie als de workshops en activiteiten gericht op artistieke groei, wil RIDCC de best mogelijke springplank zijn voor choreografisch talent. Dit alles vindt plaats in Rotterdam, dé locatie om werk van een nieuwe generatie danskunstenaars van over de hele wereld te ontdekken.

Bezoek de website van het RIDCC hier.

Zoek