Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Samenwerking: Rotterdams Philharmonisch Orkest Academy x Batavierhuis

13 oktober 2022

Samenwerking: Rotterdams Philharmonisch Orkest Academy x Batavierhuis

Het Batavierhuis is trots op de nieuwe samenwerking met de RPhO Academy. Vijf jonge internationale talenten die in seizoen '22/'23 deelnemen aan de RPhO Academy worden gelijktijdig ook lid van het Batavierhuis en krijgen daarmee de gelegenheid om dagelijks te komen oefenen en repeteren in het huis én onderdeel te worden van de netwerken die in het Batavierhuis zijn verenigd.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest selecteert jaarlijks een groep internationale toptalenten om deel te nemen aan de orkestacademie. De talenten spelen mee in het orkest en worden daarin begeleid door aanvoerders en andere musici. Ook nemen zij deel aan educatie- en kamermuziekprojecten. Het doel van de orkestacademie is de talenten voor te bereiden en ervaring op te laten doen in de orkestpraktijk.

De vijf talenten die voor seizoen ‘22/’23 onderdeel zijn van de RPhO Academy én zich tegelijkertijd Batavier mogen noemen zijn:

Lana Trimmer (UK) – viool
Tobias Staub (CH) – viool
Viola Innocenti (IT) – altviool
Mar Bonet Silvestre (ES) – cello
Silvia Gallego Sánchez (ES) – contrabas.

Lees meer over hun achtergrond in hun profielen op onze website.
Op zondagmiddag 30 oktober geeft het strijkerskwintet een gratis toegankelijk concert in het Batavierhuis, reserveer hier je ticket(s).
Voor meer informatie over RPhO Academy, klik hier.

Zoek