Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Sanne Rambags wint Jazz Edison Vocaal Nationaal

3 oktober 2021

Sanne Rambags wint Jazz Edison Vocaal Nationaal

Sanne won in 2019 voor de eerste keer de Jazz Edison Vocaal Nationaal, in 2021 wint ze hem voor de tweede keer!

Op zaterdag 2 oktober 2021  zijn de winnaars van Edison Jazz 2021 bekendgemaakt door Co de Kloet tijdens CoLive! op NPO Radio 2. De Edisons gaan dit jaar naar het Sun-Mi Hong Quintet (Nationaal), Nubya Garcia (Internationaal), Sanne Rambags (Vocaal Nationaal), Kurt Elling & Danilo Perez (Vocaal Internationaal), New Cool Collective ft. Tony Allen (World), SAULT (Soul, Funk, R&B) en het Metropole Orkest & Ack van Rooyen (Het Document).

Wij zijn supertrots en blij dat één van de Batavieren de prijs Vocaal Nationaal heeft gewonnen; gefeliciteerd Sanne!!

Het juryrapport schrijft over Sanne:

Jazz is meer en meer in vele opzichten een bijzondere term binnen de wondere wereld van muziek. Ooit begonnen als een genreaanduiding is Jazz uitgegroeid tot een groter en veelomvattender begrip en daarmee een eigen universum geworden met avontuur en communicatie als belangrijke elementen. Een rijk gevulde vijver voor liefhebbers en een heerlijke snoepwinkel voor puristen en andere betweters.

Vooral ook een gebied waarin vooruitgang en traditie naast elkaar mogen leven, kom daar nog eens om. Dit alles vormt een artistieke voedingsbodem voor unieke talenten die ervoor zorgen dat de muziek zich blijft ontwikkelen en die in dat proces regelmatig boven zichzelf uitstijgen.
Het lijkt wel of het bovenstaande volledig op het lijf van Sanne Rambags geschreven is. Ook al kennen we haar al van andere, eveneens gelauwerde projecten, met Sonna, ook de naam van haar label, verrast zij alweer en presenteert een indrukwekkend project, dat de Jazz verrijkt en de luisteraar meeneemt op een reis door haar klankwereld. Jazz? Wereldmuziek? Pop? Ja, maar vooral Sanne Rambags Muziek.

Zoek