Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Vacature Medewerker Stichting het Batavierhuis

24 november 2020

Vacature Medewerker Stichting het Batavierhuis

Het Batavierhuis zoekt een part-time medewerker. Wil je werken in een huis waar de hele dag muziek klinkt, waar je omringd bent door getalenteerde muzikanten en andere kunstenaars en waar eigen initiatief enorm gewaardeerd wordt, stuur dan een bericht aan info@batavierhuis.nl en help straks mee bouwen aan de muzikale makersplek van Rotterdam.

Stichting het Batavierhuis is een onafhankelijke muziekmakersplek en broedplaats voor ondernemende kunstenaars met als doel Rotterdams talent zich verder te laten ontwikkelen en het Rotterdamse culturele (muziek) leven te verrijken.

De toegevoegde waarde van het Batavierhuis ligt in de combinatie van goede faciliteiten, een inspirerend netwerk en financiële laagdrempeligheid. Er is geen ander voorbeeld te bedenken van een huis voor talentontwikkeling waar een zo grote groep makers in een zo goed geoutilleerde ruimte tegen deze gunstige voorwaarden in artistieke vrijheid kan werken en ontwikkelen. Het Batavierhuis beschikt over werkruimtes, diverse repetitieruimtes, twee concertzalen, een fotostudio, een vergaderzaal en een bar. Het Batavierhuis werkt verbindend en is verankerd in de stad.

Het Rotterdams publiek heeft er een podium voor muziek bij, bespeeld en gedragen door de muzikanten. De programmering bepalen en organiseren de Batavieren zelf, er is hiermee ook ruimte gecreëerd om producties die zich nog in een conceptuele fase bevinden, voor het eerst te delen met een klein publiek. Ook is er ruimte om te experimenteren, te inspireren, voor improvisatie, spontane jamsessies, etc.

Het Batavierhuis levert hiermee een positieve bijdrage aan Rotterdam als trekpleister voor talent, als place to be voor muzikanten en als experimenteel podium voor publiek.

 

Stichting het Batavierhuis zoekt een medewerker (parttime – 20 uur per week)
De medewerker van het Batavierhuis verzorgt facilitaire werkzaamheden en is verantwoordelijk voor een representatieve, veilige en ordelijke omgeving. De medewerker zorgt voor een verzorgde en opgeruimde situatie in de gemeenschappelijke ruimtes van het Batavierhuis en spreekt indien nodig gebruikers aan op ongewenste gebruik. De medewerker ziet toe op een veilig gebruik van het huis en onderhoudt contact met de verschillende toeleveranciers. De medewerker organiseert in samenspraak met de directie de jaarlijkse BHV-cursus en zorgt voor maandelijkse controle van de BMI (BrandMeldInstallatie) en andere veiligheidsmiddelen. De medewerker is het eerste aanspreekpunt voor gebruikers als het gaat om defecten, storingen of andere problemen en verricht klein reparaties en onderhoudswerkzaamheden zoals het vervangen van lampen en batterijen, het ontluchten van cv’s, etc.

De medewerker van het Batavierhuis verzorgt (licht) administratieve werkzaamheden en is verantwoordelijk voor een overzichtelijke en gestructureerde gebruikers- en concert administratie. De medewerker verwerkt de aanmeldingen van nieuwe Batavieren, notuleert Batavierenvergaderingen, maakt specificatieoverzichten van concerten en houdt de website bij. Ook maakt de medewerker maandelijkse overzichten van de concerten en verspreidt deze.

De medewerker van het Batavierhuis verricht operationele werkzaamheden en ziet toe op regelmatige aanvulling van de voorraden van het Batavierhuis zoals de bar- keuken- en schoonmaakvoorraden. De medewerker van het Batavierhuis houdt contact met externe partijen als het gaat om het kassasysteem, het sleutelbeheer en beheert deze.

De medewerker heeft een proactieve instelling en is bereid alle voorkomende werkzaamheden snel en adequaat uit te voeren. De medewerker is werkzaam onder directe supervisie van de directie van Stichting het Batavierhuis en legt daar ook verantwoording aan af.

De belangrijkste taken zijn:

 • Zorgdragen voor een representatieve, veilige en ordelijke omgeving in het Batavierhuis
 • Zorgdragen van administratieve werkzaamheden
 • Verrichten van operationele voorkomende werkzaamheden
 • Verrichten van klein onderhoud
 • Aanspreekpunt voor gebruikers van het Batavierhuis met betrekking tot onderhoud en veiligheid

We zoeken een proactieve, zelfstandige en opgewekte persoonlijkheid met de volgende kwalificaties:

 • Je kunt plannen en overzicht houden, en hoofd- van bijzaken onderscheiden
 • Je bent initiatiefrijk en hebt een flexibele werkhouding
 • Samenwerken met anderen is een tweede natuur voor je
 • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur in het specifiek muziek gerelateerde kunsten
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed, in zowel woord als geschrift

Wat bieden we je?

 • Een afwisselende functie in een inspirerende en dynamische werkomgeving
 • Arbeidsovereenkomst voor de duur van zes maanden (met mogelijkheid tot verlenging)
 • Marktconform salaris (inclusief 8% vakantietoelage)
 • Startdatum in overleg

Heb je interesse?

 • Aan geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd om een CV en een begeleidende brief te sturen naar info@batavierhuis.nl t.a.v. Ellen van der Windt o.v.v. “Sollicitatie medewerker”.
 • Stuur voor 7 december je sollicitatie. De gesprekken vinden plaats in de week van 14 december 2020. De startdatum is in overleg, maar bij voorkeur zo snel mogelijk.
 • Voor vragen kan contact op worden genomen met Ellen van der Windt via info@batavierhuis.nl.

 

 

Acquisitie ten aanzien van deze functie wordt niet op prijs gesteld.

Zoek