Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden
Niels Verbeek Hosts: Havelok Winter tour
VR
19 JAN
20:0090 min
Concert

Niels Verbeek Hosts: Havelok Winter tour

Locatie: Theaterzaal

Betreed het muzikale avontuur van Havelok, een eigenzinnig en vernieuwend slagwerk kwartet dat schittert in het weelderige Nederlandse ensemble-landschap. Vanuit een basis van eigentijdse muziek streven ze ernaar om nieuwe horizonten te verkennen en te veroveren.
Speciaal voor deze winter tour heeft Havelok een programma samengesteld dat toegankelijk en aantrekkelijk is, met een scala aan muziekstijlen die aan bod komen. Hoogtepunt van de avond is een gloednieuw werk geschreven door componist Florian M. Maier, speciaal voor Havelok. Maier heeft indrukwekkende composities op zijn naam staan, waaronder opdrachtwerken voor gerenommeerde orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropool Orkest en vele andere ensembles. Het stuk dat Maier speciaal voor Havelok heeft gecomponeerd, put inspiratie uit de levendige Flamenco- en Balinese muziekcultuur. Begin 2024 zal Havelok deze betoverende compositie in wereldpremière laten gaan.
Het overige concertprogramma is op zijn beurt geïnspireerd door Maier’s meesterwerk. Bereid je voor op energieke werken van Piazzolla die je hart sneller doen kloppen, maar ook op meditatieve stukken van visionair componist Philip Glass die je ziel beroeren. De kern van dit programma wordt gevormd door twee marimba’s en een vibrafoon, aangevuld met een rijk palet aan slagwerkinstrumenten, zoals gestemde gongs, koebellen, tomtoms, bongo’s en nog veel meer!
Laat je meevoeren op een onvergetelijke muzikale reis, waarbij Havelok je onderdompelt in een weefsel van ritmes, melodieën en culturele invloeden. Mis deze unieke gelegenheid niet om hun briljante optreden bij het Batavierhuis bij te wonen.


KOOP TICKETS
GERELATEERDE EVENEMENTEN
Zoek