Mete Erker, Alessandro Fongaro, Jens Meijer
ZA
31 OKT
20:0090 min
Concert

Mete Erker, Alessandro Fongaro, Jens Meijer

Locatie: Batavierhuis Rotterdam

Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige heldere toon, en de combinatie van rauwe energie en lyriek.

Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de nederlandse scene, van het New Cool Collective tot Conny Janssen Danst.
Daarnaast is mede drijvende kracht achter het vermaarde Artvark Saxophone Quartet, het improvisatie collectief Estafest, met Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet en Oene van Geel, en zijn eigen Mete Erker Trio.

Alessandro Fongaro is een Italiaanse bassist en componist en woont in Rotterdam. Tussen 2014 en 2017 leidde hij het Alessandro Fongaro 5et, een jong kwintet dat in 2016 debuteerde met het album ‘No More noch less’ (Mainland Records). Tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) won Alessandro de Erasmus Jazz Prijs (2014) en The Records (2014). Na het behalen van zijn bachelordiploma met de hoogste onderscheiding verhuisde Alessandro naar Amsterdam om daar zijn master jazz-contrabas te volgen. Hij voltooide zijn master in 2016.

Alessandro leidt en schrijft momenteel muziek voor de band CLOD !, waarbij elektronica, indierock en jazz samensmelten. Alessandro treedt regelmatig op als bassist en neemt op met o.a. Koeniverse 3 ft. Joris Roelofs, Kika Sprangers Large Ensemble en Quintet, Sun Mi Hong Quintet, Robert Koemans Trio, BRAIN // CHILD, Allison Philips Trio, Rok Zalokar Trio, ROEST en anderen. Als onderdeel van Koeniverse3 won hij The Records 2015 en als lid van het Sun Mi Hong Quintet won hij de Dutch Jazz Competition in 2018. In de afgelopen jaren kreeg hij ook de kans om op te treden met muzikanten zoals Ben van Gelder, Reinier Baas, Jasper Blom, Bo van der Werf, Harmen Fraanje, Joris Roelofs, Tineke Postma, Joost Patocka, Mete Erker, Mark Schilders en vele anderen. Sinds 2017 is Alessandro gastdocent aan Codarts (Conservatorium van Rotterdam) waar hij improvisatie doceert en ensembles begeleidt.

Jens Meijer is een veelzijdige drummer en componist. Hij studeerde aan Codarts met als docenten: Mark Schilders, Joost Patocka en Hans van Oosterhout. Je kunt hem kennen van zijn werk voor het NJJO of Loek van den Berg Quintet. In de zomer van 2018 voegde Jens zich bij het Codarts international ensemble.

Met zijn eigen ensemble, Ezthetic, staat hij op op het punt door te breken. Geïnspireerd door Brian Blade, Kurt Rosenwinkel en Brad Mehldau speelt hij eigentijdse jazz, geworteld in traditie. In 2020 won hij het Gouden Slifje (Prijs voor meest veel belovende jonge jazzdrummer)

Naast zijn eigen projecten heeft hij het podium gedeeld met onder andere Reinier Baas, Benjamin Herman, Stefan Lievestro, Ed Verhoeff, Dick de Graaf en Marshall Gilkes.


KOOP TICKETS
GERELATEERDE EVENEMENTEN
Zoek