Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Dag van de Componist met hommage aan Rotterdamse componist Wim Henderickx

23 mei 2023

Dag van de Componist met hommage aan Rotterdamse componist Wim Henderickx

Op 17 juni 2023 vindt de tweede editie van de Dag van de Componist plaats. Op die dag zullen er door het hele land concerten gegeven worden door componisten, musici, muziekliefhebbers, podia, ensembles en gezelschappen met speciale aandacht voor in Nederland gecomponeerde muziek.

Om deze dag ook in Rotterdam te vieren doet het Ensemble Oihua van Saskia Venegas vier haltes in de stad aan tijdens een kleine tour met als titel On The Road – een Hommage aan Wim Henderickx. Het is een muzikale route verdeeld over vier locaties, waarvan het Batavierhuis er één is. De focus ligt op hedendaags repertoire met speciale aandacht voor in Rotterdam gecomponeerde muziek. Het ensemble wil ook hulde brengen aan de onlangs overleden componist Wim Henderickx, wiens muziek hoorbaar zal zijn op de vier plekken van de muzikale route. Het Batavierhuis is de derde halte van deze route, waar muziek van Aart Strootman, Klaas de Vries, Vanessa Lann, Aspasia Nasopoulou en Wim Henderickx beluisterd kan worden.

Tickets en info over het programma in Het Batavierhuis vind je hier.
Meer info over de hele route van Ensemble Oihua lees je hier.

Over Dag van de Componist:
Dit jaar rijdt op Dag van de Componist de muziektrein New Music NOW Express door het land. De trein start in Amsterdam en reist daarna door naar Amersfoort, Arnhem, Den Bosch en Den Haag om te eindigen in Utrecht. Tijdens het festival klinkt nieuwe Nederlandse muziek in ruim 12 steden in meer dan 100 concerten en voorstellingen. Meer dan 100 in Nederland actieve componisten komen in de schijnwerpers te staan. Radiostation NPO Klassiek zendt de hele dag nieuwe Nederlandse muziek uit. Het festival is een initiatief van het netwerk en platform New Music NOW, dat met online-tv live verslag doet.

Met de jaarlijkse Dag van de Componist wil New Music NOW de waarde en het plezier van nieuwe muziek tonen en de componisten van die muziek huldigen. Het festival toont dat nieuwe muziek veelzijdig is en niet alleen in concertzalen en theaters klinkt, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in parken, stations en in huiskamers. Een landelijke Dag van de Componist is in Europa uniek.

Meer info over Dag van de Componist en het landelijke programma lees je hier.

Zoek