Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Toekenning subsidies Fonds Podiumkunsten 

24 maart 2021

Toekenning subsidies Fonds Podiumkunsten 

 

Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Veel Batavieren hebben een toekenning  gekregen van het FPK. Met deze subsidie werken zij veelal in het Batavierhuis aan hun projecten. Wij zijn trots te vermelden dat de volgende Batavieren hiermee hun dromen kunnen verwezenlijken:

Ken Kunita – Elements:
Het Khaer Duo bestaat uit de combinatie van basklarinet (Ken Kunita) en accordeon (Helena Sousa Estévez). In dit project staan de elementen centraal zoals wij die kennen op de wereld, en zal er een repertoire gespeeld worden waarin diezelfde elementen centraal staan. Er zal werk gespeeld worden van onder andere  Mikołaj Majkusiak, Krzysztof Penderecki en David Mastikosa.

Gustavo Cabrera – Muzikale reizen:
Samen met drie andere muzikanten speelt Gustavo 4 concerten, waarbij elk concert is toegespitst tot een speciale bestemming. Doordat reizen met het oog op de huidige omstandigheden moeilijk is, brengen de muzikanten het publiek een ‘muzikale trip’. De bestemmingen: New York, Buenos Aires, Sofia en Hong Kong.

Yanna Pelser – Yanna Invites:
In deze driedelige concertserie (opgenomen in Matrix Rotterdam) nodigt altvioliste Yanna Pelser haar muzikale vrienden uit voor een reeds bijzondere opnames. Hiervoor gaat ze samenwerkingen aan met contrabassiste en zangeres Fuensanta Méndez, het Blink Quartet en ALBERTINE.

Lucija Gregov – Ma:
Ma (間) is een Japanse term, welke volgens Lucija vertaald kan worden als “‘gap’, ‘space’ or ‘pause’. In artistic practice, it is interpreted as a concept of negative or empty space, often holding as much importance as the rest of an artwork.” Samen met Nina Hitz, Emma Houston en Cora Schmeiser gaat ze op zoek naar de ervaring van ‘the space in between’: “this refers to both physical space in which sounds are manifested and to an interplay between silence and sounds produced by musical instruments and various other objects.” Het kwartet zal composities opvoeren van onder andere John Cage, James Tenny, Pauline Oliveros, Morton Feldman en eigen improvisatie. Het einddoel: ruimte voor reflectie, experimentatie en bewustzijn creëren bij het publiek en muzikanten.

Nele Mennes – Balancer:

Een visueel live concert met nieuw ontwikkeld materiaal van zangeres, muziektheatermaker en songwriter Nele Mennes, in samenwerking met arrangeur Gustavo Cabrera.

Simone Botasso, Romain Bly en Jelle Rozenburg – OASI:
Voor deze samenwerking slaan Batavieren Simone, Romain en Jelle de handen ineen met Compagnia Malakoff. Simone en Compagnia Malakoff ontwikkelden samen een instrument genaamd de Kepler8: een installatie welke geluid produceert gebaseerd op het principe van  ‘acoustic feedback’. Met behulp van mede-Batavieren en performance artists poogt Simone een hybride muzikale taal te creëren waarin performance en (elektronische) muziek samenkomen.

Simone van der Weerden – NAOS extended – continuing the revolution:
Ter gelegenheid van het 100e geboortejaar van Astor Piazzolla wil Simone van der Weerden (samen met o.a. de Batavieren Thomas Po en Gustavo Cabrera) zijn revolutie voortzetten. De muziek van Piazzolla en Burton gaan ze opnieuw belichten en verder uitbreiden. Dit project bestaat enerzijds uit Simone’s arrangementen van zijn muziek  en anderzijds eigen arrangementen.

Simone van der Weerden & Gustavo Cabrera –  Kampvuur Concerten:
Batavieren Simone en Gustavo hebben als het duo BandoVerde een reeks van 3 concerten georganiseerd, verspreid over 3 maanden met telkens een ander thema. De concerten vinden plaats in Someren Heide in de tuin van Simone haar ouderlijk huis, in een klein buiten podium.

Ildo Nandja – JAM OUT COVID:
Wegens het grote gemis van jam sessies (welke door de huidige maatregelen minder snel te realiseren zijn), wil Batavier Ildo Nandja deze gaan organiseren in het Batavierhuis. Het doel: het realiseren van een veilige omgeving, waarin muzikanten gezamenlijk op onbevangen wijze muziek kunnen maken.

Celia García-García – Diverse Projecten:

Winter Wonderland: een verzameling van alle kerst- en nieuwjaarsklassiekers in één concert op celesta (Celia García-García) en viool (Myrthe Helder).

Le jardin feérique: duo Inside Out met harpiste Doriene Marselje en Celia García-García, piano. Het duo speelt Franse quatre-mains repertoire en eigen bewerkingen van andere Franse composities (Ravel, Debussy, Bizet, Saint-Saëns, Satie)

Jellyfish: Een onderwaterwezen hangend in de boom, die vervolgens tijdens de performance transformeert. Voor dit project gaat Celia de samenwerking aan met Victorine Pasman (kostuumontwerper) en Simone Narraina (dans).

Toothbrush Time: Voyeuristische dakvoorstelling met sopraan Florien Hilgenkamp van Liedhuis. Optredens zijn op 4-5-6 juni in Rotterdam tijdens de Rotterdamse Dakendagen.

Zoek