Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Simone van der Weerden

Simone van der Weerden is een bandoneoniste, arrangeur en componiste gevestigd in Rotterdam. Ze heeft verschillende eigen bands opgericht met een uiteenlopend repertoire.

Simone van der Weerden

Simone is een Nederlandse bandoneoniste, arrangeur en componiste. In juni 2014 behaalde ze haar bachelor diploma aan de tango afdeling van Codarts met een negen.

Na velen muzikale uitstapjes naar Argentinië, het land van de tango besloot ze om daar een tijdje te wonen. Ze volgde lessen bij de maestros van de tango en werd ook direct gevraagd om te spelen in het Argentijnse tango kwintet ‘Finisterre Tango’ waarmee ze door het land toerde. Ze kwam dan ook terug naar Rotterdam met heel veel inspiratie en ervaring in de rauwe tango wereld.

Op dit moment maakt Simone deel uit van verschillende bands, waaronder haar eigen LocosLindos tango quintet, Roffa Tango Trio en NAOS quartet.

Afgelopen juni heeft ze haar Master of Music afgerond met een 9 aan het Codarts conservatorium. Tijdens deze master combineerde ze tango met jazz en heeft ze haar nieuwe project gevormd, NAOS quartet. Een fusion band samen met jazz musici met een uniek repertoire waar er ook ruimte is voor improvisatie, iets wat je niet vaak ziet op de bandoneon..

De muzikale reis gaat verder, volgens Simone zijn de muzikale mogelijkheden eindeloos.

Meer info over Simone vind je hier.

In het kort

  • is een van de weinige vrouwelijke bandoneoniste in Europa
  • behaalde de eerste prijs op de internationale bandoneon solo competitie in Duitsland in 2014
  • oprichter en bandleider van verschillende bands waaronder NAOS quartet en LocosLindos tango quintet
  • bracht onlangs een nieuw album uit met het LocosLindos tango kwintet
MEER BATAVIEREN
Zoek