Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Over ons

De plek waar muziekmakers, kunstenaars en andere muziekgerelateerde ondernemers nieuwsgierige Rotterdammers ontmoeten.

Over ons

Dit is wie we zijn

Het Batavierhuis is een onafhankelijke makerspace en broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars met als doel Rotterdams talent verder te laten ontwikkelen en het culturele (muziek)leven van Rotterdam te verrijken.

We laten zien dat Rotterdam haar artiesten serieus neemt en bereid is te investeren in talent door het bieden van zo gunstig mogelijke voorwaarden. Er is ruimte om te experimenteren en te inspireren, er is vrijheid en autonomie. We hebben de Rotterdamse mentaliteit en zijn zo divers als de stad zelf. In het Batavierhuis worden alle kleinere Rotterdamse muzieknetwerken samengesmolten tot één groot netwerk, wat jou als Batavier verder verrijkt. Elke Batavier heeft zijn of haar eigen expertise, waardoor veel kennis en kunde kan worden gedeeld, wat bijdraagt ​​aan de verdere ontwikkeling van de individuele Batavier. Samen vormen we een collectief, waar artistieke kruisbestuivingen spontaan kunnen ontstaan.

Voor jou

Het Rotterdams publiek heeft er een intiem podium voor muziek bij: geprogrammeerd, bespeeld en gedragen door de Batavieren zelf. Naast concerten delen we producties die zich nog in een conceptuele fase bevinden voor het eerst met een publiek. Ook is er ruimte voor improvisatie, spontane jamsessies, workshops, masterclasses en meer. Hou de agenda in de gaten en laat je verrassen!

Het Batavierhuis is er voor iedereen, werkt verbindend en is verankerd in de wijk. Het is een stoere en robuuste broedplaats in een prachtig en statig gebouw. De tegenstelling die dit in zich draagt, buigen we om tot een bijzondere en bloeiende culturele plek. Als monument staat het Batavierhuis tevens met trots vertegenwoordigd op het Nationale Monumenten Portaal.

Het Batavierhuis is een initiatief van de Stichting Droom en Daad.

Team

De Batavieren zijn betrokken bij de organisatie van het Batavierhuis door deel te nemen aan verschillende commissies. Carlijn Sonneveldt is interim directeur en is verantwoordelijk voor de exploitatie van het Batavierhuis en de verankering ervan in de stad Rotterdam en daarbuiten. Katinka Zoethout is als zakelijk leider verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering en stuurt tevens het Batavierhuis-team aan. Projectmedewerkers Max Pijbes, Fay Strieder en Marit Luijckx zorgen ervoor dat het Batavierhuis zowel offline, als online volledig gefaciliteerd wordt.

ANBI-status

Wil je ons steunen met een gift? Geweldig! Dankzij onze ANBI-status kun je je schenking van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken. Neem contact op en we maken je actie zo gemakkelijk mogelijk. Hier vind je alle informatie over de ANBI-status van het Batavierhuis.

DE BATAVIEREN
Zoek