Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Over ons

De plek waar muziekmakers, kunstenaars en andere muziekgerelateerde ondernemers nieuwsgierige Rotterdammers ontmoeten.

Over ons

Dit zijn wij

Het Batavierhuis is een onafhankelijke makersplek en broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars met als doel Rotterdams talent in Rotterdam zich verder te laten ontwikkelen en het Rotterdamse culturele (muziek)leven te verrijken.

We laten zien dat Rotterdam zijn kunstenaars serieus neemt en dat men bereid is te investeren in talent door de voorwaarden zo gunstig mogelijk te laten zijn. Er is ruimte om te experimenteren en te inspireren, er is vrijheid en autonomie. We hebben de Rotterdamse mentaliteit en zijn net zo divers als de stad zelf. In het Batavierhuis worden alle kleinere Rotterdamse muzieknetwerken aaneengesmeed tot één groot netwerk waardoor je als Batavier verder wordt verrijkt. Elke Batavier heeft zijn eigen expertise waardoor ook veel kennis en kunde kan worden gedeeld, wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de individuele Batavier. Samen vormen we een collectief, waarbij artistieke kruisbestuivingen spontaan kunnen gaan ontstaan.

Voor jou

Het Rotterdams publiek heeft er een intiem podium voor muziek bij: geprogrammeerd, bespeeld en gedragen door de Batavieren zelf. Naast concerten delen we producties die zich nog in een conceptuele fase bevinden voor het eerst met een publiek. Ook is er ruimte voor improvisatie, spontane jamsessies, workshops, masterclasses en meer. Hou de agenda in de gaten en laat je verrassen!

Het Batavierhuis is er voor iedereen, werkt verbindend en is verankerd in de wijk. Het is een stoere en robuuste broedplaats in een prachtig statig gebouw. De tegenstelling die dit in zich draagt, buigen we om tot een bijzondere boeiende en bloeiende culturele plek.

Het Batavierhuis is een initiatief van de Stichting Droom en Daad.

Team

De Batavieren zijn betrokken bij de organisatie van het Batavierhuis door deelname aan diverse commissies. Per 1 juli 2020 is Ellen van der Windt benoemd tot directeur van het Batavierhuis. Zij is verantwoordelijk voor de exploitatie van het Batavierhuis en de verankering in de stad Rotterdam en daarbuiten. Mike Warrink is benoemd tot projectmedewerker van het Batavierhuis. Hij zal het Batavierhuis ondersteunen op zowel online als offline gebied.

Ellen van der Windt, foto: Bob Bruyn

Mike Warrink, foto: Danielle Kliwon

ANBI-status

Wil je ons steunen met een gift? Geweldig! Dankzij onze ANBI-status kun je je schenking van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken. Neem contact op en we maken je actie zo gemakkelijk mogelijk. Hier vind je alle informatie over de ANBI-status van het Batavierhuis.

DE BATAVIEREN
Zoek