Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Celia García-García

Klassiek pianiste Celia García-García staat vooral bekend om haar veelzijdigheid en om het voortdurend verleggen van de grenzen van haar kunst. Ze is ook de programmeur van klassieke muziekfestivals zoals 'Weekend van de Romantische Muziek' in Rotterdam.

Celia García-García

Celia García-García is een actieve kamermusicus die concerten heeft gegeven in heel Nederland en in Spanje, België, Duitsland, Rusland, Canada en China met haar vaste ensembles (Duo IJlstra-García met saxofoniste Femke IJlstra, duo met Bernadeta Astari, Codigo Trio, e.a.) en in zeer diverse ad hoc bezettingen (bijv. met tubist David Kutz, Paradiso Orchestra, thereminist Thorwald Jørgensen, de contrabas- en slagwerksecties van het KCO, etc).

Celia is gespecialiseerd in orkestspel en trad onlangs op met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta, het Noord Nederlands Orkest en Het Balletorkest.

Als orkestmusicus kwam zij in contact met de celesta en inmiddels is zij een ware ambassadrice van het instrument geworden. In 2016 nam zij een solo-celesta album in Stuttgart in opdracht van Schiedmayer Celesta en recentelijk heeft zij solo recitals en concerten gegeven met o.a. Brandt Attema (bastrombone), Bernadeta Astari (sopraan) en Mame N’Diack Thiam (zang en percussie).

Haar veelzijdigheid vertaalt zich ook in interdisciplinaire projecten en vernieuwende samenwerkingen om een breder publiek kennis te laten maken met klassieke muziek. Haar volgende project is “Is jazz music too?”, een samenwerking van haar Duo IJlstra-García met regisseuse Annechien Koerselman en schrijfster Corinne Heyrman rondom persoonlijke verhalen van G. Gershwin en M. Ravel.

Samen met sopraan Florien Hilgenkamp vormt zij Rabbits at top speed, een komisch klassiek duo. Zij is lid van het Batavierhuis in Rotterdam en van de Classical Music Rave, een muziekcollectief dat klassieke muziek in onverwachte contexten plaatst. In 2020 start zij het project Folklassica met Italiaanse multi-instrumentalist Vincenzo Castellana. Samen met ontwerpster Victorine Pasman en danseres Simone Narraina heeft zij de visueel betoverende act Jellyfish ontwikkeld.

Zij heeft live opgetreden bij radioprogramma’s Opium, Spiegelzaal en NTR Podium en tv-programma’s De Tiende van Tijl en Maestro (solo en kamermuziek). In 2018 heeft Podium Witteman een aflevering van Klassiek viert de zomer aan haar toegewijd.

Sinds 2013 is Celia artistieke programmeur van Romantiek in Keukenhof en het Weekend van de Romantische Muziek. Tevens is ze freelance balletbegeleidster bij o.a. het Koninklijk Conservatorium, de Nationale Ballet Academie en het Nederlands Danstheater.

Meer informatie over Celia vind je hier.

In het kort

  • Kamermusicus in vaste en ad hoc ensembles: o.a. Duo IJlstra-García, Duo met sopraan Bernadeta Astari
  • Orkestmusicus: o.a. Rotterdams Philharmonisch Orkest, Koninklijk Concertgebouworkest
  • Pionier van celesta als solo instrument: concerten, CD opgenomen voor Schiedmayer Celesta
  • Medeoprichter van interdisciplinair projecten: “Is jazz music too?”, Rabbits at top speed
  • Artistieke programmeur van het Weekend van de Romantische Muziek en Romantiek in Keukenhof

 

DE BATAVIEREN
MEER BATAVIEREN
Zoek