Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Ken Kunita

Ken Kunita is een Japanse basklarinettist en klarinettist. Samen met Helena Sousa Estévez vormt hij het Khaer Duo en is European Sales Manager bij Muse Press LLC.

Ken Kunita

Ken Kunita (1992) begon zijn muzikale carrière op 13-jarige leeftijd niet op klarinet, maar op basklarinet. Op 17-jarige leeftijd begon hij ook zijn carrière als klarinettist. Hij studeerde basklarinet bij Henri Bok en Davide Lattuada en klarinet bij Nancy Braithwaite, Julien Hervé en Bruno Bonansea aan Codarts Hogeschool der Kunsten, Rotterdam, waar hij cum laude afstudeerde.

Hij was als orkestmusicus verbonden aan het Nationaal Jeugd Orkest in 2014 en hij trad op met o.a. de Mannheimer Philharmoniker en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij verschillende concerten speelde, onder andere tijdens het Gergiev Festival in 2018.

Ken is naast orkestmusicus ook actief als kamermusicus. Zo vormt hij samen met accordioniste Helena Sousa Estévez het Khaer Duo en is hij een regelmatige gast bij het Doelenensemble. Hij trad op in verschillende concertpodia en festivals als de Nederlandse Nationale Opera en Ballet, Gaudeamus Muziekweek, het Grachtenfestival, Chambe R music festival, het Koninklijk Koncertgebouw en de Doelen.

Verder is hij ook actief als ondernemer en is hij verbonden aan de uitgeverij Muse Press LLC als European Sales Manager.

Netherlands, Rotterdam, 17 September 2020. portretten at during Batavierhuis. Photo: ©Marwan Magroun

in het kort

  • Basklarinettist
  • Klarinettist
  • Basklarinettist bij Khaer Duo
  • European Sales Manager bij Muse Press LLC
MEER BATAVIEREN
Zoek