Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Gustavo Cabrera

Gustavo Cabrera is een Argentijns/Amerikaanse violist, saxofonist en componist/arrangeur en daagt zichzelf uit door verschillende muzikale concepten te ontdekken. Van de kracht van één instrument tot een volledig ensemble met verschillende line-ups om zo diepe en interessante texturen te creëren..

Gustavo Cabrera

Gustavo Cabrera geboren in Los Angeles, Californië, in 1989, en heeft een tweede Argentijnse nationaliteit. Hij is begonnen met viool spelen op zijn vijfde en is klassiek geschoold. In 2004 heeft hij de competitie “Public Radio Young Performers Concerto Competition” in Illinois gewonnen. Hierdoor werd hij extra gemotiveerd en begon hij zijn studie viool en saxofoon aan de “Milikin University of Illinois” in 2007. Hier studeerde hij voornamelijk jazz saxofoon maar begon tijdens deze studie ook de mogelijkheden te ontdekken om op viool het jazz idioom uit te breiden. Dit veranderde drastisch wanneer hij in 2009 naar Buenos Aires, Argentinië verhuisde. Daar begon hij tango te studeren en speelde hij tevens in klassieke orkesten.

Na 5 jaar in Argentinië gewoond, gestudeerd en gewerkt te hebben besloot hij in 2014 om naar Rotterdam te verhuizen, om zijn studie in performance en compositie voort te zetten aan het Codarts conservatorium. In 2018 heeft hij hier zijn bachelor cum laude afgerond aan de Argentijnse tango afdeling. Gustavo is tevens ook eerste violist van het bekende DOT Quartet, waar hij zowel zijn tango als klassieke achtergrond combineert in zijn arrangementen en composities en daarmee een eigen lyrische stijl creëert.

Momenteel is Gustavo bezig om zijn master in compositie aan het Codarts conservatorium af te ronden. Hier studeerde hij bij Paul van Brugge en Gustavo Beytelmann. Tijdens de master lag zijn focus op het componeren voor viool, saxofoon, bandoneon, orkest, bigband and andere line-ups. Ook bestudeerde hij de mogelijkheden om zijn creaties te mixen met atypische instrumenten.

in het kort

  • Is cum-laude afgestudeerd aan zijn bachelor tango viool performance aan het Codarts conservatorium (2018)
  • Heeft zijn master diploma behaald en studeerde compositie bij Paul van Brugge en Gustavo Beytelmann (2020)
  • Voorzitter van de network-commissie en componeert nieuwe muziek voor verschillende instrumenten en artiesten binnen het Batavierhuis en daarbuiten
MEER BATAVIEREN
Zoek