Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Alice Saey

Alice Saey is een Frans-Schotse tekenares die met haar animaties dieren, plant-achtigen en organische vormen laat dansen op vloeiende en ritmische wijze, waarmee ze kleurrijke en bijna voelbare werelden creëert.

Alice Saey

Alice Saey is een in Parijs geboren, en door Rotterdam geadopteerde, animatie en visuele kunstenares. Haar werk bestaat uit poëtische en grafische vertellingen op het gebied van ontwerp en film, met muzikale samenwerkingen als belangrijkste focus. Na haar afstuderen aan de afdeling grafisch ontwerp in Straatsburg (FR), animeerde ze naakte vrouwen en dansende nijlganzen voor de videoclips She’s Young van Shaking Godspeed en Happy van Mark Lotterman.

Haar videoclips werden vertoond in vele landen en wonnen prijzen op festivals zoals Annecy, Ottawa en Klik Amsterdam. Met Indische inkt en papier werkt ze op dit moment, frame voor frame, aan haar nieuwe projecten, waaronder een videoclip voor Careful van Jo Goes Hunting, korte film Flatastic van Miyu Productions en een audiovisuele installatie; Waalhaven i.s.m. drummer/componist Ruben van Asselt.

In het kort

  • Masterscriptie « Counterpoints – the role of the soundtrack in experimental graphic cinema » bekroond en gepubliceerd door HEAR Straatsburg, 2014
  • Groepstentoonstelling « Out of Frame, Out of Line, Out of Order, Out of Paper » in Worm Ubik met installatie Zoubida, 2018
  • Animatiepanelen voor theatervoorstelling « La Rage » door compagnie M42, Normandie, 2018-2019
  • Trailer en huisstijl voor Anibar International Animation Festival, Kosovo, 2019
  • Vertegenwoordigd door Galerie Miyu, met exposities in Parijs, Zagreb en Viborg, 2019
MEER BATAVIEREN
Zoek