Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Anne Bakker

Anne Bakker is een (alt)violist, componist en zangeres die actief is binnen veel verschillende genres en daarbij het experiment niet schuwt.

Anne Bakker

Anne Bakker is een (alt)violist, componist en zangeres die actief is binnen veel verschillende genres en daarbij het experiment niet schuwt. Ze studeerde zowel jazzviool als zang (master) aan Codarts Rotterdam. Deze focus op stem en viool is  terug te horen in haar solo project, waarbij ze eigen liedjes zingt en zichzelf begeleidt op viool en altviool. Eind 2017 kwam haar eerste solo EP uit, getiteld ‘Vox/Viola’.

Door de jaren heen was zij een vast onderdeel van groepen als het Göksel Yilmaz Ensemble (Turkse/Arabische muziek), het Blaze Bayley Trio (akoestische heavy metal met voormalig Iron Maiden zanger) en Quibus (elektronische band). Ook werkt ze regelmatig samen met geluidskunstenaar Machinefabriek. In 2020/2021 gaat ze op wereldtournee als onderdeel van de band van Deense artiest Agnes Obel.

In het theater is Anne ook regelmatig te zien. Zo tourde ze met voorstellingen van NOX, John Buijsman, Theatergroep DNA, Charles Hens en Kalterflug. Samen met filmrecensent Kevin Toma maakte ze een filmconcert van Hitchcock’s “The Lodger”, en tourde hiermee langs filmhuizen. Ze schreef muziek voor de documentaire “Nooit meer over praten”, en begeleidt regelmatig dichters bij hun voordracht, met behulp van haar viool, effecten en loopstation.

Anne speelde reeds concerten in Brazilië, Canada, de VS, Japan, Dubai, Australië, Turkije Indonesië, Israël, en door heel Europa.

Netherlands, Rotterdam, 17 September 2020. portretten at during Batavierhuis. Photo: ©Marwan Magroun

in het kort

  • Voltooide in 2011 een bachelor jazzviool en in 2019 een master zang aan Codarts, Rotterdam.
  • Speelt en zingt regelmatig haar eigen werk en bracht in 2017 de solo EP vox/viola uit.
  • Is onderdeel van de band van Deense artiest Agnes Obel, en gaat mee op wereldtournee in 2020/2021
MEER BATAVIEREN
Zoek