Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Tim Panman

Tim is concert gitarist gespecialiseerd in Tango, Argentijnse folklore, Braziliaanse en klassieke muziek.
Van het begeleiden van solisten tot het spelen van soloconcerten in verschillende genres.

Tim Panman

Tim Panman is een gitarist die zich specialiseert in tango, Braziliaanse muziek, klassieke muziek en Zuid-Amerikaans folkloristische muziek. Tim heeft zowel zijn Bachelor als Master Titel bij het Codarts Conservatorium in Rotterdam behaald. Hij zet zich in voor een groter podium voor de gitaar in Nederland als lid van de raad van bestuur bij de Gitaarsalon Nederland.

Gedurende zijn carrière heeft Tim vele verschillende muzikale stijlen aangeraakt, waaronder tango, flamenco, Argentijnse folklore, Braziliaanse muziek, Latijns-Amerikaanse folklore en klassieke muziek. Tim laat graag zien hoe veelzijdig de gitaar is in verschillende stijlen. Van het begeleiden van solisten en vocalisten tot onderdeel zijn van een ritmische sectie, maar ook om als solist te spelen in vele verschillende genres. Tim begon op 6 jarige leeftijd met gitaarspelen, en kwam terecht bij de Gitaarsalon in Enkhuizen, waar hij in aanraking kwam met veel verschillende stijlen zoals klassiek, fingerstyle, latin, flamenco, jazz, en tango. Daar kreeg Tim les van Pieter Nanne Groot, een begenadigd gitarist en even goede leermeester. Na een ontmoeting met zijn huidige docent aan het conservatorium, Kay Sleking, koos Tim voor de Argentijnse tango en heeft hij zich 7 jaar lang gespecialiseerd.

Tijdens en na zijn studie werd Tim een vast onderdeel bij veel verschillende ensembles en muzikale gezelschappen en speelde hij concerten over de hele wereld. Een aantal hoogtepunten in zijn concert carrière zijn: Het Concertgebouw (Amsterdam) de Xinhai Rehearsal Hall (Guangzhou, China) en de Historische Stadthalle in Wuppertal (Germany). Naast het uitvoerende vak werkt Tim ook als freelance cultureel consultant bij het oplossen of uitwerken van verscheidene culturele en artistieke vraagstukken. Dit deed hij onder andere bij Conservatorium Codarts, Music Matters, het Rotterdam Philharmonic Orchestra en het Rotterdams Jeugd Orkest.

Meer info: www.timpanman.com

Tim Panman

  • Is afgestudeerd aan de Master tango gitaar performance aan het Codarts conservatorium (2016)
  • Lid van de Raad van Bestuur bij de Gitaarsalon, waar hij een breder netwerk en een groter podium voor de gitaar in Nederland voor elkaar bokst
  • Gespecialiseerd in tango, maar stiekem ook verliefd op flamenco, klassieke muziek, gypsy jazz, Argentijnse folklore en Braziliaanse muziek
MEER BATAVIEREN
Zoek