Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Loek van den Berg

Loek van den Berg is een Nederlandse saxofonist die door zijn herkenbare speelstijl, bestaande uit veel lyriek, interactie en swing, zijn publiek meevoert.

Loek van den Berg

Loek van den Berg is een in Rotterdam gevestigde saxofonist/componist die door zijn toegankelijke en herkenbare speelstijl, bestaande uit veel lyriek, interactie en swing, zijn publiek meevoert.

In 2019 studeerde Loek af aan de jazzafdeling van het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Tijdens zijn studie begon hij te spelen in diverse bands en won hij in 2019 de Erasmus Jazz Prijs. Ook deed hij verschillende tours met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Anton Goudsmit en het Jong Metropool o.l.v. Vince Mendoza, Jules Buckley en Miho Hazama wat hem heeft gevormd in zijn spel.

Momenteel is Loek actief in projecten die uiteenlopen van moderne jazz tot wereldmuziek (flamenco/Indiase muziek). Zelf componeert hij voor het “Duo van den Berg, van der Duim” en het “Loek van den Berg Quintet” verhalende stukken die zich karakteriseren door melodieuze en vertellende lijnen, die een melancholische sfeer neerzetten.
Met het Loek van den Berg Quintet heeft loek verschillende internationale tours achter de rug, waaronder tours naar India en Malta.

Netherlands, Rotterdam, 17 September 2020. portretten at during Batavierhuis. Photo: ©Marwan Magroun

In het kort

  • Voltooide in 2019 zijn studie jazzsaxofoon aan Codarts, waarbij hij les kreeg van Benjamin Herman, Tineke Postma en Simon Rigter
  • Winnaar Erasmus Jazzprijs 2019
  • Leidt en componeert voor het Loek van den Berg Quintet en Duo van den Berg/van der Duim
  • Speelt als saxofonist in onder meer We Are 6, Karisma, Like Minds, Vishwa, Loek van den Berg Quintet en Duo van den Berg/van der Duim
MEER BATAVIEREN
Zoek