Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Willem Romers

Willem Romers is drummer, componist en percussiefanaat. In zijn eigen project Willem! brengt hij al zijn inspiratie uit de natuur, kunst, koken en muziek samen. In het creatieve Batavierhuis ontwikkelt hij zijn ideeën en projecten.

Willem Romers

Willem Romers rondde in 2017 zijn conservatoriumstudie af aan Codarts. Tijdens zijn studie werd hij genomineerd als finalist van de Erasmus Jazz Prijs, speelde hij in de Metropole Academy o.l.v. Vince Mendoza en deed hij concerten met de Codarts Bigband op het North Sea Jazz Festival.

Zijn spel kenmerkt zich door creativiteit, gecombineerd met een kristalhelder en diep geluid. ‘Op het juiste moment aanvoelen wat de muziek nodig heeft en dat met totale overgave doen.’ Dit maakt Willem tot een van de meest gevraagde drummers in de (inter-) nationale jazz- en improvisatiescene.

Als drummer speelt Willem met Coal Harbour, Robert Koemans, Sebastiaan van Bavel, Kika Sprangers en vele anderen. In 2018 speelde hij met Kika de ‘Young Vip Tour,’ een reeks concerten langs de vooraanstaande jazzpodia en festivals in Nederland (Bimhuis, Lantaren Venster, Paradox, Transition) die eindigden met een concert op het North Sea Jazz Festival. Daarna volgden verschillende tours in het buitenland waaronder Indonesië, China, Hongarije en België.

Dit jaar is Willem zijn eigen project Willem! gestart bestaande uit Batavieren Jesse Schilderink (saxofoon) en Jelle Roozenburg (gitaar). Voor dit trio componeert hij de muziek en onderzoeken zij gezamenlijk de mogelijkheden van improvisatie. Inspiratie voor zijn muziek haalt hij o.a. uit de natuur, landschappen, architectuur, koken, kunst en literatuur uit het expressionisme (Marc Chagall, Edvard Munch).

In 2020 brengt Willem! zijn eerste live EP uit met opnames van het grachtenfestival te Amsterdam.

Meer info over Willem vind je hier.

In het kort

  • Tourde samen met Kika Sprangers als Young Vip langs de vooraanstaande Nederlandse jazzpodia en festivals (Bimhuis, Lantaren Venster, Paradox, Transition) en eindigde met een concert op het North Sea Jazz Festival.
  • Brengt in 2020 zijn eerste live EP uit met opnames van het grachtenfestival te Amsterdam.
  • Combineert muziek met inspiratie die hij haalt uit de natuur, landschappen, architectuur, koken, kunst en literatuur uit het expressionisme (Marc Chagall, Edvard Munch).
MEER BATAVIEREN
Zoek