Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Iona Daniel

Iona Daniel is schrijver voor muziektheater en radio. Als schrijver werkt ze graag met verschillende tekstvormen en zoekt ze naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen in audio, beeld of op papier.

Iona Daniel

Iona Daniel is schrijver voor muziektheater en radio. Ze studeerde dramaschrijven (Writing for Performance) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar afstudeerwerk de Nachtbloeiers werd bekroond met de ITs Playwriting Award 2012.

Sindsdien schreef ze teksten voor muziektheater, installaties en performances voor o.a. Oerol, de Toneelmakerij, Over het IJ Festival en maakte ze hoorspelen voor de VPRO en NTR. Verschillende van haar teksten werden gepubliceerd bij Uitgeverij Theaterboek, De Nieuwe Toneelbibliotheek en Theatre & Film Books.

Als schrijver werkt ze graag met verschillende tekstvormen en zoekt ze naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen in audio, beeld of op papier.

Met Rineke Roosenboom vormt Iona een muziektheatercollectief: iona&rineke. Gefascineerd door buitenbeentjes, maken iona&rineke werk op het randje van fictie en realiteit. Voorstellingen met tekst en muziek als basis, waarbij ze als schrijvers zelf op de vloer staan, in samenwerking met uiteenlopende muzikanten. Sinds 2016 zijn ze als collectief verbonden aan muziektheatergroep Orkater, waar ze Rumspringa en Kill All Kids maakten.

In het kort

  • studeerde dramaschrijven (Writing for Performance) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
  • schrijft en maakt uiteenlopend werk voor muziektheater, radio, installatie en performance
  • publiceerde verschillende toneelstukken bij o.a. Theaterboek en Theatre & Film books
MEER BATAVIEREN
Zoek