Bob Bruyn

Bob Bruyn is violist bij het Rotterdams Philharmonisch orkest en fotograaf. Als fotograaf werkt hij in verschillende genres, van straat- tot podiumfotografie. Hij maakt regelmatig fotoverslagen van de tournees met het orkest, op het podium en achter de schermen.

Bob Bruyn

Bob Bruyn is violist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en fotograaf. Hij is in Canada geboren en heeft daar muziek gestudeerd aan de Universiteit van Toronto. In die jaren was hij ook achter de camera en in de doka te vinden. Na in diverse orkesten te hebben gespeeld is hij naar Nederland gekomen voor een Masters opleiding aan het Rotterdams Conservatorium.

Bob reist met zijn orkest de hele wereld over en maakt fotoreportages op het podium en achter de schermen. Hiermee viel hij in de prijzen bij de prestigieuze Zilveren Camera 2018. Recentelijk vestigde hij zich als bevlogen en succesvolle straatfotograaf. Sinds 2017 is hij lid van het straatfotografiecollectief StreetEye. Zijn werk is te zien in diverse vakpublicaties en werd ook tentoongesteld in het Nederlands Fotomuseum, Museum Hilversum en 6 andere steden.

In het Batavierhuis heeft hij een professionele fotostudio ingericht waar hij zich meer op portret- en creatieve fotografie kan concentreren. En hij zal natuurlijk zijn mede-Batavieren vragen voor zijn lens te komen staan!

Meer voorbeelden van zijn werk als fotograaf vind je hier.

In het kort

  • Studeerde viool aan de Universiteit van Toronto en Rotterdams Conservatorium
  • Fotografeert in verschillende genres waaronder straat-, podium- en portretfotografie
  • Prijswinnaar Zilveren Camera 2018 en tentoonstellingen in o.a. Rotterdam, Hilversum, Delft, Groningen
MEER BATAVIEREN
Zoeken