Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Rosetta Roos Drenth

Rosetta Roos Drenth

Zowel als acteur, regisseur, schrijver/maker kiest Rosetta het liefst voor collaboratieve formats, dit komt voort uit haar allereerste ervaringen. Voor haar is het vertellen van een verhaal geen enkelvoudige handeling; het is een veelzijdige, meeslepende ervaring van begin tot eind.

In haar regies initieert de authentieke ervaring van de spelers/makers, de cross-over met andere disciplines om vanuit dit zelfbewustzijn krachtige verhalen te creëren die de grenzen van het publiek verleggen. Een voorbeeld hiervan is haar bekroonde korte film For Personal Use Only. Waarin een object als object wordt gebruikt, maar omdat het object door een mens wordt uitgebeeld, wordt gebruik misbruik.

In haar zoektocht naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen is ze bijvoorbeeld ook het avontuur aangegaan met cinematografische VR (Ashes to Ashes en Hollow). Rosetta co-creëerde, schreef en regisseerde de cinematografische VR-game Talk2me voor drie spelers. En ontwikkelt ze immersieve modules voor opleidingen (o.a. Erasmus Rotterdam, umcgroningen)

Klassiek opgeleid aan de Toneelschool Amsterdam was ze na haar afstuderen te zien bij verschillende gezelschappen (o.a. de Theatercompagnie, Oostpool, de Appel). Daarnaast heeft ze tien jaar in co-creatie met bassiste Mick Paauwe en drummer Arend Niks muziektheater ontwikkeld van festival tot grote zaal. Als actrice is ze ook in speelfilms (o.a. Do Not Hesitate, Narcosis) en televisieseries/programma’s (o.a. Flikken Maastricht, Overspel, Judas, Gelukkig je bent er) werkzaam.

Momenteel werkt ze samen met de Noorse actrice/storyteller Elin Gunnarsdotter Sandvik en de Engelse actrice/schrijfster Rebecca Palmer aan de provocatieve speelfilm Maid Mother Crone.

https://www.acteursbelangen.nl/acteur/roos-drenth/

In het kort

  • Overvloedig
  • Kwetsbaar
  • Eigen Wijs
  • Nu & Hier
  • Iets met tekst
MEER BATAVIEREN
Zoek