Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Fadua El Akchaoui

Fadua is actrice, theatermaker & scenarioschrijver. Momenteel werkt ze aan meerdere projecten waaronder een solovoorstelling die binnenkort in verschillende theaters te zien zal zijn.

Fadua El Akchaoui

Fadua is werkzaam als actrice, theatermaker & scenarioschrijver. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als theater- & maatschappijleer docent. Zij identificeert zich nu vooral als multidisciplinaire maker. Als maker werkt ze met thema’s die verbonden zijn met wie zij is als persoon, waarbij ze haar culturele erfenis altijd met zich meedraagt en een plekje probeert te geven in de verhalen die ze verteld. Fadua: “Met de voorstellingen waar ik in speel krijg ik de kans, om verhalen te vertellen die tot op heden nog nauwelijks zijn verteld. Ik vind het belangrijk om te zorgen voor een juiste representatie in het theaterlandschap en zet mij daarvoor in als maker!’ Zij maakt montagevoorstellingen waarin storytelling, fysiek theater, multimedia en muziek met elkaar verweven worden tot fragmentarische portretten.

Vorig jaar stond Fadua o.a. op de planken voor Melk & Dadels, een voorstelling van regisseuse Daria Bukvic en maakte ze Mabrouk met acteur Nasrdin Dchar en het Amsterdams Andalusisch orkest. Fonds Podiumkunsten heeft haar dit jaar de Nieuwe Makers regeling toegekend, deze regeling is er voor nieuwe makers om zich verder te ontwikkelen. Momenteel werkt ze aan meerdere projecten waaronder een solovoorstelling, die ze vanaf het volgende seizoen op de planken zal brengen. Deze zomer staat ze in de voorstelling We Are History onder regie van Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool.

In het kort

  • Actrice, theatermaker & scenarioschrijver
  • Speelde in succesvoorstelling “Melk & Dadels”, deze voorstelling is verkozen door het Nederlands Theaterfestival als 1 van de beste voorstellingen uit seizoen 2018-2019.
  • Als maker verbonden aan Theater Zuidplein (LAB-Z), momenteel ontwikkelt ze een solo voorstelling die in de openingsmaand in september 2020 in première gaat in het nieuwe pand van Theater Zuidplein.
MEER BATAVIEREN
Zoek