Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Hadewijch Hofland

Ik ben klassiek violiste en speel in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Maar wie ben ik en wat doe ik als ik alles los laat? Als ik muziek maak die uit mijn eigen hoofd komt? Kan ik mezelf bevrijden van alle regels die ik aan heb geleerd? Dat is wat ik ga doen in het Batavierhuis.

Hadewijch Hofland

Hadewijch Hofland begon met viool spelen op 7 jarige leeftijd. In 2007 behaalde Hadewijch haar Bachelorsdiploma bij Peter Brunt, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Tijdens haar Masteropleiding aan ditzelfde conservatorium kreeg zij les van Vera Beths en Phillippe Graffin. Zij soleerde met o.a. het vioolconcert van Sibelius bij het Zuid Hollands Symfonie orkest en het vioolconcert van Beethoven. Hadewijch volgde masterclasses bij o.a. Rudolf Koelman, Piere Amoyal, Ilja Grubert, Isabelle van Keulen en Ronald Brautigam, Phillipe Graffin, Maurico Fuchs en Giuliano Carmignola. Verder is zij vast betrokken in de Eef van Breen Group. Hiermee streeft zij vooral naar het ontwikkelen van nieuwe muziek en het stimuleren van het eigen ondernemerschap in de klassieke muziek. Hiernaast verdiept zij zich in barokviool. Sinds het najaar van 2015 is zij aangenomen als 1e violiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In het kort

  • Studeerde aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag bij oa. Peter Brunt en Vera Beths.
  • Verdiept zich momenteel in het schrijven van eigen solo muziek.
  • Speelde in diverse theatervoorstellingen met de Eef van Breen Group, hedendaagse muziekensembles, barokensembles en momenteel in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
MEER BATAVIEREN
Zoek