Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Louk Boudesteijn

bandleider/trombonist/multi-instrumentalist/componist met grote voorliefde voor improvisatie, experiment en het produceren van energieke en eigenwijze hedendaagse muzikale projecten.

Louk Boudesteijn

Louk studeerde in 2002 cum laude af aan het Rotterdams conservatorium. In 2001 won hij de Erasmus jazzprijs en nam hij met zijn B&W kwintet deel aan het eerste prestigieuze Carnegie Hall Jazz Training Programme (NY). Samen met trompettist Rob van de Wouw startte Louk het B&W kwintet en in 2003 richtten Louk en Rob het Rotterdam Jazz Orchestra op.

In 2003 wordt hij gevraagd (samen met Jan van Duikeren en Benjamin Herman) om zich bij de band van Paul Weller aan te sluiten voor een paar grote Europese tournees. Samen met collega-hoornspelers Jan van Duikeren en Guido Nijs vormt hij The Special Request Horns. Zij zijn sindsdien aan het touren en opnemen met mensen als Lionel Richie, Diana Ross, Candy Dulfer, Caro Emerald, Racoon, Bløf, Di-rect en vele anderen. Momenteel spelen ze in de band van zanger Marco Borsato en met de Nederlandse rockband Di-rect.

Daarnaast is Louk ook een veelgevraagd sideman die speelt / tourt met onder andere: Paul van Kemenade, Metropole Orchestra, Nueva Manteca, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Caito Marcondes, Groove Troopers, Efterklang, Anouk, NDR bigband, Big Bizar Habit, Waterland Sextet, Pierre Courbois, WDR bigband, enzovoort.

In 2010 lanceerde hij zijn eigen eletrofunkjazzrock-band FULLDUPLEXX met hun debuutalbum F.FWD op Embrace Recordings en speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival 2011. Hun 2e album Modern People werd uitgebracht op 17 januari 2014 ook op Embrace Recordings.

Samen met gitarist Anton Goudsmit en saxofonist Nils van Haften vormde hij in 2015 het trio EINZELGÄNGER, bracht in 2016 hun debuutalbum MUSICA GYMNASTICA uit en speelde o.a. op North Sea Jazz Festival 2018. Momenteel schrijft Louk nieuw materiaal om op te nemen.

Sinds december 2011 is het Rotterdam Jazz Orchestra veranderd in New Rotterdam Jazz Orchestra. Louk is de co-artistiek directeur van dit orkest.

Naast zijn spel is Louk ook een gepassioneerde en productieve componist. Einzelgänger en de NRJO zijn de belangrijkste muzikale voertuigen waarvoor hij momenteel componeert. In 2019 begon Louk samen te werken met gitarist Jelle Roozenburg aan een nieuw project genaamd Bonsai Panda, samen met Jimmi Hueting, Romain Bly en David Kweksilber.

Meer informatie over Louk, het NRJO en de The Special Request Horns vind je hier, hier en hier.

 

Karen van Gilst ©

In het kort

  • Studeerde jazztrombone aan het Rotterdams Conservatorium.
  • Componeert veel werk voor eigen groepen zoals NRJO, trio Einzelgänger en Bonsai Panda.
  • Richtte het New Rotterdam Jazz Orchestra op in 2002 en is nog steeds artistiek leider van deze groep.
  • Al meer dan 15 jaar samenwerkingen met Tilburgse saxofonist Paul van Kemenade.
  • Speelt als sessiemuzikant op meer dan 100 albums en begeleidde tal van artiesten met zijn ‘Special Request Horns’.

 

DE BATAVIEREN
MEER BATAVIEREN
Zoek